Παρουσίαση των θέσεων της Ένωσης για τα προβλήματα της καλλιτεχνικής παιδείας στο “105,5 στο κόκκινο” & ΕΡΤ3

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15-7-2014
1. Σας ενημερώνουμε ότι χθες το πρωί Δευτέρα 14-7-2014 στην πρωινή ζώνη ενημέρωσης με τον Κώστα Αρβανίτη στο ραδιόφωνο “105,5 στο κόκκινο”, η Ζωή Χατζή εκ μέρους του ΔΣ της Ένωσης, μίλησε για τα προβλήματα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης και ιδιαίτερα για την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο. Διάρκεια ομιλίας 7΄.
http://stokokkino.gr/article/10124/Oxi-stin-eksosi-ton-kallitexnikon-mathimaton-apo-to-Lukeio

2. Επίσης συνάδελφοι μέλη της Ένωσής μας στη Θεσσαλονίκη, Χρήστος Αλαβέρας, Ντόρα Τσαρουχά και Αμαλία Ζογλοπίτου, σε συνενόηση με το ΔΣ της Ένωσης, παραβρέθηκαν την Τετάρτη 9-7-2014 στην εκπομπή της ΕΡΤ3 Ertopen Zona Rossa και μίλησαν για την έξωση των εικαστικών μαθημάτων από το Λύκειο, την απαξίωση της καλλιτεχνικής παιδείας από τη πολιτεία, εξηγώντας παράλληλα και την αναγκαιότητά της.
Τόνισαν τη σημασία του ψηφίσματος της Ένωσης με θέμα “Όχι στην έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο. Η Τέχνη δεν είναι πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα” και έκαναν έκκληση για συλλογή υπογραφών.
Η συζήτηση εμπλουτίστηκε με εικόνα από την προβολή του γνωστού σε μας σποτ που φτιάχτηκε από το Γιώργο Δρόσο. Επίσης προβλήθηκε ένα παλιό φιλμ που δείχνει την πολύ ωραία δουλειά που γίνεται στο εργαστήριο εικαστικών του Γυμνασίου Βασιλικών και εικόνες από διάφορα σχέδια μαθητών σε άλλα σχολεία.
Η συζήτηση κλείνει με την παρουσίαση βίντεο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών τέχνης στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, στο Σύνταγμα.
Η παρουσίαση ξεκινάει από 46:42΄ και έχει συνολική διάρκεια 40΄.

https://www.youtube.com/watch?v=FwsADVy1KRg&feature=youtu.be&list=UU0jVU-mK53vDQZcSZB5mVHg

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.