Προτάσεις της Ένωσης στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το μάθημα των Εικαστικών στο Ενιαίο Λύκειο

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 4μμ. εκπρόσωποι του ΔΣ της Ένωσης παραβρέθηκαν στη Βουλή, μετά από πρόσκληση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων, για συνάντηση φορέων με θέμα «την αναβάθμιση του Λυκείου, το Απολυτήριο του Λυκείου, την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και το πρώτο έτος σπουδών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». Έγινε 7 λεπτών παρέμβαση της Ένωσης, ανάμεσα σε 21 φορείς
και κατατέθηκαν οι παρακάτω προτάσεις:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Για τα προσφυγόπουλα και τη φασιστική επίθεση στο Πέραμα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 22-1-2017 Για τα προσφυγόπουλα και τη φασιστική επίθεση στο Πέραμα

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων καταδικάζει απερίφραστα στη φασιστική επίθεση σε σχολείο στο Πέραμα, τις βιαιοπραγίες και τραμπουκισμούς κατά των εκπαιδευτικών, ανάμεσα στους οποίους και η συνάδελφος εικαστικός Ελένη Καραγιάννη.

Η επίθεση υπό την επίβλεψη του χρυσαυγίτη Γ. Λαγού, στόχευε να μη γίνουν δεκτά στο σχολείο 20-25 προσφυγόπουλα από το Σχιστό - παιδιά του πολέμου "που έχουν επιβιώσει από οβίδες, από μισαλοδοξία, από φανατισμό, από πείνα, από δίψα, από το κρύο, από τη θάλασσα...".