Προετοιμασία σεμιναρίου και ομαδικής μαθητικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη Μάιο – Ιούνιο 2018

Αγαπητοί συνάδελφοι Β. Ελλάδας

Σας ενημερώνουμε ότι το ετήσιο τριήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας φέτος θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης – Πυλαία, στις 17-19 Μαΐου 2018.
Επειδή το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης αυτή τη χρονιά θα διέθετε το χώρο του με οικονομική επιβάρυνση την οποία δεν αντέχαμε, το ίδιο και το Τελόγλειο στο οποίο απευθυνθήκαμε, μετά από αναζήτηση, καταλήξαμε στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης το οποίο είχε ανοιχτές ημερομηνίες μόνο μέσα στο δεύτερο 15νθήμερο του Μαΐου.

Για τις εισηγήσεις και εργαστήρια του σεμιναρίου με θέμα «Αναδημιουργώ, Ανακυκλώνοντας»
όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρουσιάζοντας δειγματική εργασία διάρκειας 15’-20΄, σχετικής με το θέμα του σεμιναρίου, παρακαλείσθε να ενημερώσετε την Ένωσή μας μέχρι τις 15 Απριλίου 2018, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα.

Δόθηκε η έγκριση άδειας από το ΥΠΕΘ για την Πέμπτη 17 και την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 (Πατήστε για την έγκριση εδώ).
Το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί ΠΕ08 της Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη, Θεσσαλία, καθώς επίσης η περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. (Νομοί: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Γρεβενών Καστοριάς, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας, μαγνησίας, Τρικάλων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου). Σημειώνουμε ότι άδεια δικαιούνται και οι αναπληρωτές. Εδώ επισημαίνουμε ότι και οι αναπληρωτές που επιθυμούν να παραβρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν έγκαιρα να κάνουν αίτηση για επιμορφωτική άδεια μέσω του σχολείου τους προς τη Διεύθυνση στην οποία ανήκουν, προσκομίζοντας και την έγκριση του ΥΠΕΘ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μερικοί διευθυντές αντί να δώσουν επιμορφωτική άδεια (από άγνοια, ή πρόθεση), προτείνουν την κανονική άδεια. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν πρέπει να το δεχθούν, διότι έχουν οικονομική επιβάρυνση.
Αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, καλό είναι να απευθύνονται για διαμεσολάβηση στην Ένωση.

Έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών 1-15 Ιουνίου 2018

Και αυτή τη χρονιά η ομαδική μαθητική έκθεση δεν συμπίπτει με το τριήμερο σεμινάριο αλλά θα γίνει μετά το σεμινάριο, οπότε θα έχουμε την ευχέρεια για την οργανωτική προετοιμασία της και στη διάρκεια του σεμιναρίου.
Ήδη από πέρυσι είχε φτιαχτεί μια πολύ καλή ομάδα που φρόντισε άψογα για την προετοιμασία και την καλή παρουσίασή της έκθεσης.

Θα ακολουθήσει έγκαιρα από την Ένωση πιο αναλυτική ενημέρωση για προθεσμίες δηλώσεων συμμετοχής στην έκθεση οι οποίες θα καθορίσουν τον αριθμό των μαθητικών έργων κάθε σχολείου, ημέρα εγκαινίων, στησίματος έκθεσης και άλλες λεπτομέρειες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.