Ένωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων: Χειμερινά σεμινάρια και εκθέσεις

12195972 1616060565299639 443900886812747403 n

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13- 12- 2015

Αγαπητοί συνάδελφοι

Προγραμματίζοντας τη χειμερινή δράση της Ένωσης σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

Σε μια εποχή που οι πανανθρώπινες αξίες αιμορραγούν, σκεφτήκαμε μέσα από την εικαστική δημιουργία, που ενσωματώνει τις σκέψεις, τις θέσεις, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τα όνειρα των μαθητών και των εκπαιδευτικών, να καταγράψουμε και να τονίσουμε, πως είναι αδύνατον, χωρίς παγκόσμια ειρήνη, αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, και σεβασμό στη δημοκρατία, να συνεχίσουν οι άνθρωποι να αναπνέουν, να ζουν με αξιοπρέπεια, να προσφέρουν, να ευημερούν.

Επειδή πρόθεσή μας είναι, το μήνυμα που μεταφέρει όλη αυτή η προσπάθεια, να μην παραμείνει στους χώρους των σχολείων που υλοποιείται, αλλά να παρουσιαστεί σε δημόσιο χώρο, για να εκπληρώσει τον αναγκαίο στόχο, αποφασίσαμε τα χειμερινά σεμινάρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και η πανελλαδική έκθεση που θα τις συνοδεύσει να έχουν το αντίστοιχο περιεχόμενο.

Θέμα σεμιναρίων: «η Τέχνη στην εκπαίδευση για τη διαχείριση κρίσεων και τη διάδοση ανθρωπιστικών αξιών»

Θέμα έκθεσης: «Σχεδιάζουμε με χρώματα για την ειρήνη των λαών»

Η πανελλαδική έκθεση για να είναι μεγαλύτερης έκτασης, αλλά και να ενεργοποιήσει περισσότερους εικαστικούς εκπαιδευτικούς σε κάθε περιοχή, προτείνουμε να διοργανωθεί κατά περιφέρειες και όχι μόνο σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Αυτή είναι μια πρόσκληση προς όλους τους συναδέλφους της περιφέρειας, οι οποίοι θα μπορούσαν να έρθουν σε επικοινωνία με την Ένωση, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος και να παρουσιαστεί έκθεση στη συγκεκριμένη περιοχή που προτείνεται.

Ωστόσο σας ενημερώνουμε για τον προγραμματισμό και τις μέχρι τώρα κινήσεις μας, για να συμπληρώσουμε με τη δική σας συμμετοχή το χάρτη.

ΑΘΗΝΑ

1. Τριήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό Σεμινάριο στην αίθουσα του κινηματογράφου της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) από Πέμπτη 4 έως και Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016.

Το σεμινάριο με θέμα «η Τέχνη στην εκπαίδευση για τη διαχείριση κρίσεων και τη διάδοση ανθρωπιστικών αξιών» θα πλαισιώνεται από παρουσιάσεις εργασιών και εργαστήρια.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρουσιάζοντας δειγματική εργασία διάρκειας 15’-20΄ ή εργαστηρίου εικαστικού ή παιδαγωγικού, παρακαλείσθε να ενημερώσετε την Ένωσή μας μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα.

Θα ζητηθεί έγκριση άδειας από το ΥΠΕΠΘ για την Πέμπτη 4 και την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και θα αφορά τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς (ΠΕ08) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την Αττική και τους όμορους νομούς (Αχαΐα, Αργοσαρωνικό, Εύβοια, Κορινθία, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα). Σημειώνουμε ότι αυτή τη φορά άδεια δικαιούνται και οι αναπληρωτές.

2. Έκθεση μαθητών από 9-20 Μαΐου 2016 στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

(στο ισόγειο που είναι 250 τ.μ.) Ο χώρος έχει ζητηθεί και περιμένουμε την έγκριση.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

1. Ετήσιο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 7-9 Απριλίου 2016

Έχει ζητηθεί ο χώρος του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και περιμένουμε έγκριση.

2. Έκθεση μαθητών καθηγητών Β. Ελλάδας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών

Ο χώρος έχει ζητηθεί και θα διατεθεί για όλο τον Απρίλιο. Είναι αρκετά μεγάλος και μπορεί να στεγάσει έργα μαθητών και καθηγητών. Περιμένουμε και τυπικά την έγκριση.

Για την καλύτερη διοργάνωση του σεμιναρίου, της έκθεσης αλλά και άλλων δραστηριοτήτων, (επαφές με υπεύθυνους των χώρων που διατίθενται κλπ), θα γίνει συνάντηση της προέδρου της Ένωσης Ζωής Χατζή με την επιτροπή της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου ώρα 7μμ, στο συνεταιριστικό καφέ βιβλιοπωλείο ΠΟΕΤΑ, Αριστοτέλους 24.

Η συμμετοχή στη συζήτηση και όσων άλλων μελών μας επιθυμούν να παραβρεθούν και να εκφράσουν την άποψή τους, είναι επιθυμητή.

Επιπλέον το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 11 πμ στον ίδιο χώρο, θα γίνει ανοιχτή συνάντηση με την παρουσία και της συμβούλου Ελένης Κάρτασκα, προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσουμε τα επόμενα βήματά μας. Θα μας δοθεί η ευκαιρία να βρεθούμε από κοντά και να οργανώσουμε καλύτερα τις δράσεις μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.