Δεξαμενή ονείρων

dexameni_oneiron.jpg

Τα όνειρα, τα σύμβολα και οι μορφές τους, απασχολούσαν ανέκαθεν τους καλλιτέχνες, καθώς όχι μόνο γοήτευαν με τη μυστηριακή φύση τους, αλλά και αποτελούσαν ένα ελεύθερο πεδίο ανατρεπτικής έκφρασης για εικαστικές αναζητήσεις. Η διττή έννοια του ονείρου, άλλοτε κυριολεκτικά ως ενύπνιο, προϊόν αλληλεπίδρασης αισθήσεων, συναισθημάτων, ιδεών και βιωμένων εικόνων του ατόμου, και άλλοτε μεταφορικά ως επιδίωξη, στόχος και όραμα, προσωπικό ή συλλογικό, είναι το ζητούμενο της φετινής εικαστικής έκθεσης του Δήμου Ελευσίνας.

 

            Στόχος η δημιουργία μιας «δεξαμενής ονείρων» από την οποία να μπορεί κανείς να «αντλήσει» τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς, την καλλιτεχνική εγρήγορση και την έμπνευση που δεν εφησυχάζει σε χαλεπούς καιρούς.

            Η πρόσκληση απευθύνεται τόσο σε μεμονωμένους δημιουργούς, όσο και σε καλλιτεχνικές ομάδες που δρουν με τη δυναμική τους εν τη ενώσει και ζουν, κατάγονται ή εμπνέονται από την Ελευσίνα, να συμμετάσχουν με εικαστικά έργα, δράσεις και εγκαταστάσεις, βίντεο, προβολές, μουσική, αφηγήσεις και κάθε μορφή τέχνης και να «καταδυθούν» σε μια πολύπλευρη «αφυπνιστική» εμπειρία.

Δείτε τον ιστότοπο της Έκθεσης: http://nadjavl.wix.com/eleusisart

Επιμέλεια έκθεσης: Νάντια Βλαχοπούλου, Εικαστικός

Διοργάνωση: Π.Α.Κ.Π.Π.Α Δήμου Ελευσίνας

 

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  1. Γίνονται δεκτά για επιλογή έως 3 έργα ελευθέρων διαστάσεων ανά καλλιτέχνη ή ομάδα: επιτοίχια (ζωγραφική, χαρακτική, κεραμικά, ψηφιδωτά, φωτογραφία, βίντεο κλπ.), περίοπτα (γλυπτά, κατασκευές, κεραμικά, εγκαταστάσεις, περφόρμανς κλπ.), καθώς και συμπράξεις των εικαστικών με άλλες μορφές τέχνης (μουσική, θέατρο, χορός κλπ.) που μπορούν να παρουσιαστούν στο χώρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
  1. Κάθε δημιουργός ή ομάδα θα συμμετάσχει με τουλάχιστον ένα έργο. Η επιλογή θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη τη συνάφεια με το θέμα, τις διαστάσεις και τις δυνατότητες του χώρου για την καλύτερη δυνατή ανάδειξή τους.
  1. Κάθε δημιουργός ή ομάδα καλείται να υποβάλλει εγκαίρως φάκελο με:

– Σύντομο βιογραφικό.

– Διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, email.

– Φωτογραφίες των έργων σε ψηφιακή μορφή και καλή ανάλυση.

– Τίτλους έργων, διαστάσεις, τεχνική και έτος εκτέλεσης.

          Η προθεσμία υποβολής των φακέλων συμμετοχής είναι έως την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 τις εργάσιμες ημέρες (9π.μ. – 1μ.μ.) στα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού, Παγκάλου & Κίμωνος 11, Ελευσίνα      (Υπ’ όψιν κ. Καλής Μίληση) ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση nadja.vl@hotmail.com.

          Η παράδοση των έργων, καθώς και η παραλαβή τους μετά το πέρας της έκθεσης, θα γίνει σε χρόνο και χώρο, που θα οριστεί από τους διοργανωτές και κατόπιν τηλεφωνικής ειδοποίησης των συμμετεχόντων από το τμήμα Πολιτισμού.

          Για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210-5565614 (12 – 2 μ.μ.). Αντίγραφα της αναλυτικής προκήρυξης διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από τα γραφεία του τμήματος Πολιτισμού.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Μαρία Βασιλείου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.