Εικαστική παιδεία και εκπαίδευση

26.02.09

Σε ζητήματα που αφορούν στις εικαστικές τέχνες στο Γυμνάσιο, την κατάσταση στο Γενικό Λύκειο, στα Επαγγελματικά Πολυκλαδικά Λύκεια, στις Τεχνικές Επαγγελματικές Σχολές, αλλά και στο θεσμικό πλαίσιο και τα αναλυτικά προγράμματα, αναφέρθηκαν οι ομιλητές που παρουσίασαν εισηγήσεις την Πέμπτη το απόγευμα, στα πλαίσια του προσυνεδρίου του Β Συνεδρίου Καλλιτεχνικής Παιδείας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων (Ευελπίδων), οι Μάχη Δημοπούλου, Ζωή Χατζή, Νίκη Ρουμπάνη, Πέτρος Καρυστινός, Θανάσης Βιδάκης, Βασιλική Θωμοπούλου, Σωτηρία Λαζάρου, Βασίλης Παντελάκης, Αγγελική Βερτσώνη, Χρήστος Αλαβέρας και Βασιλική Δαβράδου «χαρτογράφησαν» το σημερινό εικαστικό τοπίο στη Μέση Εκπαίδευση.

«Το σχολείο το ζούμε και οραματιζόμαστε το μέλλον του», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ν. Ρουμπάνη,ενώ η Ζ. Χατζή αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση και στα αιτήματα των καλλιτεχνών εκπαιδευτικών. Στη δημιουργία εικαστικού Γυμνασίου, στάθηκε η Β. Δαβράδου, ενώ ο Π. Καρυστινός αναφέρθηκε στα Τεχνικά Επαγγελματικά Λύκεια.

Στη χτεσινή συνεδρίαση, οι εισηγητές αναφέρθηκαν στα Τεχνολογικά Επαγγελματικά Ιδρύματα, στην καλλιτεχνική παιδεία σε πανεπιστημιακές σχολές, στις εικαστικές τέχνες στην Αρχιτεκτονική του ΕΜΠ. Τη Δευτέρα (2.30μμ-4μμ) θα μιλήσουν οι: Γιάννης Βαλαβανίδης, Βαγγέλης Δημητρέας, Νίκος Στέφος, Βασίλης Διονυσόπουλος.Επίσης, εκπρόσωπος φοιτητών της ΑΣΚΤ και των συλλόγων καθηγητών και σπουδαστών τμήματος εικαστικών τεχνών ΑΠΘ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Σημειώνουμε ότι στον ίδιο χώρο (9.30μμ) πραγματοποιείται το σεμινάριο της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων με τίτλο «Σχέδιο – χρώμα – θεμελιώδεις βάσεις. Σύγχρονες μέθοδοι εικαστικών εφαρμογών».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.