Ενημέρωση για τρέχοντα θέματα που απασχολούν τον κλάδο

Στις 19 Αυγούστου, όπως γνωρίζετε η Ένωσή μας κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας έγγραφο με ερωτήματα για τη διαδικασία των Υποχρεωτικών Μετατάξεων.
Όπως διαβάσατε στο παραπάνω έγγραφο που σας αποστείλαμε, σε τρία σημεία του εγγράφου θέσαμε ερωτήματα που αφορούσαν τις πρώτες προαιρετικές μετατάξεις.
Μέχρι σήμερα όπως γνωρίζετε ούτε η Ένωση ούτε κάποιος άλλος εκπαιδευτικός φορέας έχει λάβει απαντήσεις από το Υ.ΠΑΙ.Θ πάνω στα σχετικά ερωτήματα.
Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι μας οφείλουν απαντήσεις.

Όσον αφορά τις μετατάξεις που ανακοινώθηκαν, από πληροφορίες που έχουμε, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα ενστάσεων, επειδή υπάρχει αδιαφάνεια ως προς τη μοριοδότηση των μεταταγέντων και λάθη, επίσης όσον αφορά τον κλάδο μας υπάρχουν ακάλυπτα κενά στη Δ΄  Αθήνας μετά από έλεγχο που κάναμε.
Διαρρέουν πληροφορίες επίσης ότι δεν έχει δοθεί ΦΕΚ μέχρι σήμερα για τις μετατάξεις, γεγονός που αφήνει έως 31-8-2013 ακάλυπτους τους εκπαιδευτικούς που έχουν μεταταγεί, με αποτέλεσμα να οφείλουν να παρουσιαστούν στις 2/9/2013 στις οργανικές Β΄/θμιας Εκπ/σης που ανήκουν. Εμείς σαν κλάδος συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με δικηγόρο τα όσα μας απασχολούν το τελευταίο χρονικό διάστημα και αφορούν
α) τις μετατάξεις και
β) τη διαγραφή των μαθημάτων Σχεδίου και Ιστορίας της Τέχνης από το Γενικό Λύκειο και την Τεχνική Εκπαίδευση.

Ορισμένες  ΕΛΜΕ από την περιφέρεια Αττικής έχουν ήδη προσφύγει στη δικαιοσύνη μέσω δικηγόρων, κατά της διαπιστωτικής πράξης δια της οποίας ενεργοποιήθηκαν οι υποχρεωτικές μετατάξεις η οποία παραβιάζει το άρθρο 7 του Νόμου υπ’ αρ, 3848/19-5-2010 ΦΕΚ 71 (Επισυνάπτεται).
Στην παραπάνω διαδικασία προχωράει και η Ένωσή μας.

Όσον αφορά το δεύτερο θέμα των εικαστικών μαθημάτων στο Λύκειο, έχουμε ήδη ξεκινήσει από την Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013 αγώνα προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου πριν ψηφιστεί το σχέδιο Νόμου στη Βουλή την Πέμπτη 5 ή Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου να κοινοποιήσουμε μέσω τύπου και με τη συμβολή σημαντικών καλλιτεχνών από τους χώρους των τεχνών και εκπροσώπων διαφόρων φορέων, ότι είναι πρωτόγνωρο, είναι αδύνατον να λείπει από τις τρεις τάξεις του Λυκείου η Εικαστική Παιδεία και Αγωγή.
Γι’ αυτό το λόγο επισυνάπτουμε το κείμενο που γράφτηκε και θα έχει αποδέκτες τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας και τον Υπουργό Πολιτισμού.
Στη συνέχεια το κείμενο αυτό μαζί με προσωπικά σημειώματα επώνυμων καλλιτεχνών, όπως παραπάνω αναφέραμε, θα δοθούν σε εφημερίδες.
Επειδή πιστεύουμε ότι ο αγώνας δεν έχει τελειώσει, θα καλέσουμε τους εκπαιδευτικούς να προσυπογράψουν εφ’ όσον συμφωνούν το κείμενο αυτό.
Η παρουσία όλων μας στο συνέδριο, ειδικά αυτή τη χρονική στιγμή, είναι αναγκαία.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Γραμματέας:  Ν. Παληοκώστα – Η Πρόεδρος:  Ζ. Χατζή

31-8-2013

                                                                               

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.