Ενημερωτικό σημείωμα των Ενώσεων ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., E.E.M.A.Π.Ε., Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α., Π.Ε.Κα.Π., Π.Ε.ΣΥ.Θ., Σ.Α.Τ.Ε.Α.

Οι ενώσεις: Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων – ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ., Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης –Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε., Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής –  Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α., Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής – Π.Ε.ΚΑ.Π, Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ. και Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής – Σ.Α.Τ.Ε.Α. πραγματοποίησαν συνάντηση και ξεκίνησαν συνεργασία ώστε:

  • να συντονίσουν τις ενέργειες τους προκειμένου να εξασφαλιστούν τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων με ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στην εκπαίδευση και
  • να προασπιστούν και διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των μελών τους, εκπαιδευτικών μαθημάτων ειδικοτήτων και εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ).

Η Υ.Α. Φίλη και το Ενιαίο Δημοτικό Σχολείο κατασκευάζοντας υπεραριθμίες εκπαιδευτικών άνοιξε τον δρόμο για στρεβλώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία αφού η φετινή χρονιά χαρακτηριστικό της είχε τόσο τις ελλείψεις εκπαιδευτικών όσο και το απαράδεκτο φαινόμενο διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων (Θεατρική Αγωγή, Εικαστικά, Μουσική, Φυσική Αγωγή και Τ.Π.Ε.) από συναδέλφους αλλά και ανάληψης ωρών παράλληλης στήριξης από εκπαιδευτικούς οποιουδήποτε κλάδου με περισσευούμενες ώρες.

Προκειμένου λοιπόν να μην επαναληφθεί το φετινό «μοντέλο», που καταστρατηγεί το δικαίωμα των παιδιών σε ισότιμη και ποιοτική εκπαίδευση, μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε εργαζόμενους λάστιχο και οδηγεί χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία οι παραπάνω ενώσεις προχωρήσαμε στα παρακάτω:

  1. Απεύθυνση και παρουσία μας στο Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, το αρμόδιο συνδικαλιστικό όργανο για τα παραπάνω ζητήματα με αίτημα την έγγραφη διατύπωση της στάσης τους (μέσω σύνταξης πρακτικού που θα απευθύνεται στους συλλόγους Διδασκόντων) Α) Κατά της ανάθεσης των μαθημάτων ειδικοτήτων σε εκπαιδευτικούς με πλεονάζουσες ώρες και υπέρ της διδασκαλίας τους από τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων κλάδων.  Β) Κατά της συμπλήρωσης ωραρίου μέσω του θεσμού της Παράλληλης Στήριξης.  Γ) Την δυνατότητα συλλογικής παρέμβασής μας στο Συνέδριο της ΔΟΕ.
  2. Απόφαση για κινητοποίηση στο ΥΠ.Π.Ε.Θ. την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 13:00 μαζική δυναμική από όλους τους κλάδους και τις όμορες ενώσεις.

Δεδομένου του ότι το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δεν δεσμεύτηκε ούτε και τοποθετήθηκε για το αίτημά μας όσον αφορά την έγγραφη διατύπωση της στάσης της Ομοσπονδίας αλλά και την ανακοίνωση του Δ.Σ. στους παρευρισκόμενους στην συνάντηση, της απόφασης τους να μην παρέμβουν και άρα εκθέσουν τις απόψεις τους οι Ενώσεις στο συνέδριο:

  • Αποφασίσαμε παρέμβαση στο Συνέδριο της Δ.Ο.Ε. μαζικά, μαχητικά και δυναμικά με συγκεκριμένο κείμενο-ψήφισμα το οποίο και θα θέσουμε στο σώμα της συνέλευσης να αποφανθεί για τα αιτήματά μας.
  • Καλούμε τους συναδέλφους μας να στηρίξουν τις παρεμβάσεις μας στο συνέδριο.
  • Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συλλογικότητες σε μαζική και μαχητική διαμαρτυρία στο ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Δηλώνουμε πως ο συντονισμός μας θα συνεχιστεί σε βάθος χρόνου τόσο μεταξύ των ενώσεων μας αλλά και αντίστοιχων ενώσεων και  συλλόγων και συλλογικοτήτων αναπληρωτών.

Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων – ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.
Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης –Ε.Ε.Μ.Α.Π.Ε.
Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Λειτουργών Φυσικής Αγωγής –  Π.ΕΝ.Ε.Λ.Φ.Α.
Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής – Π.Ε.ΚΑ.Π
Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων – Π.Ε.ΣΥ.Θ.
Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής – Σ.Α.Τ.Ε.Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.