Ξεκίνησαν στην ΑΣΚΤ τα σεμινάρια για το Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο

key 6412

 

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ

Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015 ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)

Σήμερα Σάββατο 24-10-2015, όπως είχατε ενημερωθεί, ξεκίνησαν στην ΑΣΚΤ τα σεμινάρια, με θέμα το Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο της Γ’ Λυκείου.

Αρχικά έκανε την εισήγησή του για το Ελεύθερο Σχέδιο ο συνάδελφος Πέτρος Καρυστινός, ο οποίος είναι ο ένας από τους συγγραφείς του οδηγού διδασκαλίας για τον εκπαιδευτικό, που χρησιμοποιείται έως σήμερα από τη χρονολογία που εκδόθηκε.

Επίσης συνάδελφοι με πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία του Ελευθέρου Σχεδίου, κατέθεσαν παιδαγωγικές μεθόδους, αλλά και τρόπους εφαρμογής της διδασκαλίας, βήμα –βήμα, όπως και τις παραμέτρους αξιολόγησης των μαθητών, καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ακολούθησε συζήτηση και δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα συναδέλφων.

Στη συνέχεια η συνάδελφος Κάλλια Παπαθεοδώρου, εισηγήθηκε μία πρώτη προσέγγιση για τη διδασκαλία του Γραμμικού Σχεδίου, καλύπτοντας όλη την διδακτέα ύλη (δόθηκαν σχετικές σημειώσεις).

Στις επόμενες εργαστηριακές συναντήσεις οι ενδιαφερόμενοι, με την καθοδήγηση της συναδέλφου Κάλλιας Παπαθεοδώρου, θα εξασκηθούν οι ίδιοι σχεδιάζοντας, για την εμπέδωση ασκήσεων, που εμπεριέχονται στη προαπαιτούμενη ύλη για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Είναι αναγκαίο να παρακολουθήσουν όλο τον κύκλο εκπαίδευσης, (3 συναντήσεις) για την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης διδασκαλίας, χωρίς κενά και απορίες.

Όσοι συνάδελφοι, παρακολούθησαν το Σεπτέμβριο, την τρίωρη θεωρητική εισήγηση για το Γραμμικό Σχέδιο, έχουν τη δυνατότητα, να ασκηθούν, στα τρία επόμενα βιωματικά εργαστήρια.

Υπενθυμίζουμε:

Τα εργαστήρια Γραμμικού Σχεδίου θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα Αρχιτεκτονικής της ΑΣΚΤ στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 16:30 – 19:30

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 16:30 – 19:30

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 16:30 – 19:30

Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:

Σελοτέϊπ γαλακτερό

Χάρακα 60 ή 70 εκ.

Ορθογώνιο τρίγωνο πλευράς 35 εκ.

Ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 35 εκ.

Δύο αντίστοιχα τρίγωνα μικρά πλευράς 10εκ.

Ένα μηχανικό μολύβι με μύτες διαμέτρου 05 χιλ. και μύτες 2Β και 2Η

Γόμα σχεδίου άσπρη

Διαβήτη καλό

Σημείωση: Επειδή το βιβλίο βοήθημα του καθηγητή για το Ελεύθερο Σχέδιο είναι δυσεύρετο στα Λύκεια, την προσεχή εβδομάδα θα σας αποσταλεί σε ηλεκτρονική μορφή, μαζί με τις σημειώσεις του Γραμμικού Σχεδίου. Επίσης θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ένωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.