Ομαδική έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας, Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Θεσσαλονίκη, 5-15 Μαΐου 2017

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, διοργανώνει ομαδική έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών στη Θεσσαλονίκη, από 5 έως 15 Μαΐου 2017.

Στην έκθεση με θέμα «Αποτυπώματα – Χρώματα – Συναισθήματα» συμμετέχουν 45 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 80 Σχολεία από τη Θεσσαλονίκη και ορισμένες πόλεις της Β. Ελλάδας.

Σκύβοντας πάνω από τη σκέψη, τα συναισθήματα και τα προβλήματα των μαθητών μας έχουμε για μια ακόμα χρονιά τη χαρά να μας φωτίζει η ομορφιά της ψυχής τους.

Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε τα έργα τους στην έκθεση αυτή που περιλαμβάνει σχολεία της Β. Ελλάδας, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, όπου τα παιδιά μέσα από τη μοναδική παγκόσμια και πολυεπίπεδη γλώσσα της Τέχνης, μας ανοίγουν παράθυρα στην ψυχή τους.

Τα έργα των μαθητών είναι σχέδιο ή ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ ή Α4 με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ).

Ο κάθε εικαστικός εκπαιδευτικός που συμμετέχει έχει επιλέξει από τα σχολεία που  διδάσκει την ενότητα των μαθητικών έργων που έχει διδάξει τους μαθητές του με το θέμα της έκθεσης. Έχει φροντίσει για την παρουσίαση των έργων του σχολείου του που θα είναι σε δύο ή τρεις διαστάσεις, και θα διακρίνονται τα ονόματα των σχολείων και των εικαστικών εκπαιδευτικών που συμμετέχουν.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν: Παρασκευή 5 Μαΐου, ώρα 19:00

Ημέρες επίσκεψης: Δευτέρα – Κυριακή εκτός Σαββάτου και αργιών
Ώρες επίσκεψης: 09:00 – 14:00

Δύο απογεύματα ανοιχτά, έναρξης και λήξης της έκθεσης 5 και 15 Μαΐου, 19:00-21:00

Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης: Εύη Αϊδονίδου
Ομάδα διεκπεραίωσης της έκθεσης: Ζέφη Αθανασοπούλου, Χρήστος Αλαβέρας, Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, Αφροδίτη Δεδέκα, Ελένη Δροσοφορίδου, Δέσποινα Κυραντζή, Σταύρος Παναγιωτάκης, Μαρία Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Παρδαβέλα, Χρυσή Τομπά, Ελένη Φώτογλου.

ETΑΙΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
Εθνικής Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη

κατεβάστε το Δελτίο Τύπου
Λίγα λόγια για την έκθεσηΟμαδική έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών Θεσσαλονίκη 5-15 Μαΐου 2017

Για δεύτερη σχολική χρονιά φέτος έχουμε τη μεγάλη χαρά να βλέπουμε συγκεντρωμένα τα έργα μαθητών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων Β. Ελλάδος.
Ο παιδαγωγός έχει πολλά μονοπάτια για να συναντήσει την ψυχή των μαθητών, αλλά το φωτεινότερο και ομορφότερο είναι αυτό της Τέχνης.
Τα χρώματα είναι ένας μοναδικός τρόπος αυτοέκφρασης και επικοινωνίας και η εικαστική γλώσσα είναι παράλληλα βαθειά ενδοσκοπική, μας επιτρέπει δηλαδή να αναγνώσουμε το δικό μας αποτύπωμα καθώς και επικοινωνιακή, γιατί όταν το δικό μας αποτύπωμα συναντάει την ψυχή του συνανθρώπου, τότε η συγκίνηση είναι μεγάλη.
Θέλοντας να δώσουμε την ευκαιρία σε γονείς και φίλους να μοιραστούν αυτή τη δημιουργία πλούσια και γόνιμη σε φαντασία των μαθητών μας, δημιουργία που δεν είναι άκοπη, ούτε εύκολη, που εκτονώνει βαθύτερες αναζητήσεις τις οποίες ακόμα κι όποιος δεν έχει ειδικές παιδαγωγικές γνώσεις μπορεί να συναισθανθεί, πραγματοποιούμε και τη φετινή μας έκθεση.
Η συνεισφορά των εικαστικών εκπαιδευτικών επίσης δεν είναι άκοπη και εύκολη. Είναι έργο που εδώ και πολλά χρόνια προσφέρεται μέσα στα σχολεία, χωρίς η ποιότητα αυτή να γίνεται γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Αυτό μας κινητοποίησε ώστε συλλογικά να δημιουργήσουμε μια ευκαιρία «διαλόγου» του έργου των μαθητών και των καθηγητών τους μέσα στον όμορφο αυτό δημόσιο χώρο.
Το θέμα της προηγούμενης χρονιάς επικεντρώθηκε στον ξεριζωμό των προσφύγων, θέμα που πολλές οικογένειες στη χώρα μας γνωρίζουν από γονείς και παππούδες.
Αυτή τη χρονιά θέλουμε να επικεντρωθούμε στο χρώμα του συναισθήματος, τις αποχρώσεις μιας προσωπικής μαρτυρίας των μαθητών από τα βάθη της ψυχής τους. Ένα πολύχρωμο «υπάρχουμε», έτσι απλά σαν απάντηση στον αρνητισμό και τη θλίψη που μας περιβάλλουν, ένα «υπάρχουμε» των παιδιών μας και ένα «υπάρχουμε» της κοινωνίας μας.
Ας κοιτάξουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών να βρούμε ότι καλό έχουμε σε αξίες και αλήθειες ώστε σε αυτό να στηριχτούμε για μια καλύτερη κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.