Συνάντηση επιστημονικών φορέων με το ΥΠΕΠΘ για τις Μετατάξεις

xcdfs

Τη Δευτέρα 30-11-2015, εκπρόσωποι των Δ.Σ. των Επιστημονικών Φορέων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ08 και ΠΕ19-20 πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τους παράγοντες του Υπουργείου κ.Πολίτη, κα Τρίμη και τον κ. Αθανασόπουλο, από τους οποίους ενημερωθήκαμε ότι έχουν την ευθύνη του ζητήματος των υποχρεωτικών μετατάξεων.

Εκθέσαμε τις απόψεις και προτάσεις μας για το θέμα της οριστικής τοποθέτησης του συνόλου των μεταταχθέντων εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013 από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προβάλλοντας το θέμα παρέλευσης της διετίας σε θέσεις μετάταξης καθώς και το ζήτημα παραμονής των εκπαιδευτικών αυτών σε αίολο καθεστώς.

Στη δήλωση των εκπροσώπων του Υπουργείου για μη ύπαρξη νομικού πλαισίου για τη σύσταση κλάδων και οργανικών θέσεων επισημάνθηκε η ύπαρξη σύστασης κλάδων στην Α’/θμια εκπαίδευση από το 2012 καθώς και οργανικών θέσεων οι οποίες θα πρέπει να διευρυνθούν ώστε να καλύψουν με το ίδιο νομικό πλαίσιο το σύνολο των μεταταγμένων εκπαιδευτικών όπως αυτό καθορίζεται και από τις διαπιστωμένες ανάγκες.
Παρά την επιμονή μας για σαφές χρονοδιάγραμμα επίλυσης του θέματος, εν’ όψη και της φετινής εγκυκλίου μεταθέσεων η οποία θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες και ενώ εκκρεμούν ακόμα οι περσινές αιτήσεις οριστικής τοποθέτησης των μεταταγμένων εκπαιδευτικών, δεν κατέστη δυνατό να δοθεί συγκεκριμένη απάντηση.
Επιπρόσθετα, δεν αμφισβητήθηκε το νομικό καθεστώς των μετατάξεων, επισημάνθηκε ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι να εφαρμοστεί ο νόμος και παρά τα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η διαδικασία που ακολουθήθηκε από την προηγούμενη ηγεσία τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν οριστικά και με νομιμότητα.
Επίσης, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν θα ανακληθεί καμία υφιστάμενη μετάταξη και ότι είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να καταλήξει σε επίλυση του ζητήματος μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.
Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το θέμα, στο πλαίσιο ωστόσο των μνημονιακών τους δεσμεύσεων και ότι θα γίνει περαιτέρω επεξεργασία από όλους τους εμπλεκόμενους αρμόδιους παράγοντες.

Από τη πλευρά των επιστημονικών φορέων, δηλώθηκε η πρόθεσή μας
για στενή συνεργασία και συμφωνήθηκε η διαρκής επικοινωνία με τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου.
Για κάθε νεότερη εξέλιξη θα υπάρχει άμεση ενημέρωση των εμπλεκόμενων συναδέλφων.
——————————————-
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΣΚΓ ΠΕ)
www.apf.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΠΑΣΥΚΑΓΑ)
www.pasykaga.gr
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ (ΣΚΓΓΦ ΠΠ)
www.aplf.gr
___________________________________________________________
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΕΚΑΓΕΠΕ)
www.deutsch.gr
___________________________________________________________
ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.)
www.art-teachers.com
_________________________________________________________
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Π.Ε.ΚΑ.Π.)www.pekap.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.