Σεμινάριο Art Therapy στην ΑΣΚΤ 29 Ιουνίου 2013

ΑΘΗΝΑ 6/6/2013

Κλείνουμε τον κύκλο των χειμερινών σεμιναρίων της Ένωσης, με θέμα «τη γνωριμία με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών» (Art Therapy)

ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης.

Σάββατο 29- Κυριακή 30 Ιουνίου 2013


Αγαπητοί συνάδελφοι

Όπως ήδη γνωρίζετε στη διάρκεια του Χειμώνα 2013 η Ένωσή μας πραγματοποίησε σεμινάρια γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (ArtTherapy).

Τα σεμινάρια αυτά έγιναν σε τρεις κύκλους τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Ο κάθε κύκλος είχε τρία τρίωρα και ο αριθμός των συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήριο δεν ξεπερνούσε τα 40 άτομα.

Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή σε αυτά ήταν πάνω από τις προσδοκίες μας. Τα σεμινάρια αυτά επαναλήφθηκαν και στην περιφέρεια τον Απρίλιο (Θεσσαλονίκη και Κρήτη).

Από τους συμμετέχοντες ζητήθηκε επίμονα να επαναληφθεί μια συνάντηση στο τέλος του σχολικού έτους, ώστε να κλείσουμε το χειμερινό κύκλο.

Έτσι προγραμματίζουμε μια τετράωρη συνάντηση στην αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης στην ΑΣΚΤ, το Σάββατο 29 Ιουνίου ώρες 11:00 – 15:00.

Εάν οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τις 40, θα επαναληφθεί την Κυριακή 30 Ιουνίου τις ίδιες ώρες στον ίδιο χώρο.

Το θεωρητικό και βιωματικό αυτό σεμινάριο τετράωρης διάρκειας έχει τίτλο «Οι 4 εποχές της ψυχής. Πρελούδιο για το καλοκαίρι της Ύπαρξης».

Όπως αναφέρει η Ιωάννα Κιλίμη

«Άξονας του σεμιναρίου αυτού θα είναι η ανακάλυψη και εξερεύνηση των “εποχών” της ψυχής.

Κλείνοντας τον κύκλο των σεμιναρίων και αξιοποιώντας την ευεργετική δύναμη της τέχνης, θα εκφράσουμε τα συναισθήματα μας απέναντι στην απώλεια, την ανατροπή και το αντίξοο και θα δώσουμε μορφή στα καινούργια αναδυόμενα δεδομένα.

Θα καλέσουμε κοντά μας με αγάπη πρωτόγνωρη, το εσωτερικό μας παιδί και θα γιορτάσουμε το “καλοκαίρι” του, προσφέροντας στον εαυτό ανακούφιση, αποδοχή και συμφιλίωση. Το βλέμμα της ψυχής δεν γνωρίζει δεσμώτες. Θα δοθεί έντυπο υλικό και μια μικρή έκπληξη».

Δηλώσεις συμμετοχής και χρήσιμες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους

Για το παραπάνω τετράωρο σεμινάριο θα υπάρχει το συμβολικό ποσό συμμετοχής των 25€. Για τα μέλη της Ένωσης η συμμετοχή είναι 20 €.

Η τιμή αυτή ανταποκρίνεται στην αμοιβή του εκπαιδευτή, στα υλικά των εργαστηρίων και στην ενίσχυση της Ένωσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέχρι 25 Ιουνίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ένωσης (enoshkkm@otenet.gr) και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι τον αριθμό 40.

Η κράτηση της θέσης γίνεται με την αποστολή του ποσού συμμετοχής των 25€ (ή των 20€ για τα μέλη της Ένωσης).

Η τακτοποίηση μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ένωσης βραδινές ώρες 7-10 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή με ταχυδρομική επιταγή (+4€ ταχυδρομικά τέλη), στα παρακάτω στοιχεία: Ζωή Χατζή του Δημητρίου, Παπαναστασίου 49 10445 Αθήνα.

 

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Η Γραμματέας                                                                   Η Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα                                                                     Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.