ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συντονισμός δράσεων των Τεχνών για την πορεία της Δευτέρας 16/9/2013

Σήμερα 15 Σεπτεμβρίου 2013 στις 17.00 στο χώρο της ΕΡΤ 3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση εκπροσώπων των καθηγητικών κλάδων, εικαστικών, μουσικής, θεατρολογίας και δραματικής τέχνης, με σκοπό το συντονισμό δράσεων για την αυριανή πανεκπαιδευτική πορεία που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συμπόρευση των τριών κλάδων σε ενιαίο μέτωπο αλλά με διακριτό τρόπο μέσα στο κύριο σώμα της πορείας.
Συγκεκριμένα:

Όλοι οι συμμετέχοντες καθηγητές των κλάδων αυτών θα πρέπει να φορούν άσπρες ή μαύρες μπλούζες, και τζιν παντελόνι

να κρατούν μία απλή βαλίτσα στο χέρι,
να κρατούν σκουπόξυλα (χωρίς σκούπα) με τα οποία θα κτυπούν το έδαφος και θα κρατούν το ρυθμό στα συνθήματα.
Κάποιοι θα κρατούν ασπρόμαυρα σχέδια-προσωπεία τα οποία έχουν ήδη ετοιμαστεί.
Επίσης αποφασίστηκε μία σειρά συνθημάτων που θα ακουστούν στην πορεία τα οποία αφορούν όχι μόνο το μάθημα της αισθητικής αγωγής αλλά την κατάσταση της παιδείας εν γένει.

Η συνάντηση των καθηγητών των παραπάνω κλάδων θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα 16-9-2013 στη Θεσσαλονίκη πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου στις 11:30πμ. Θα υπάρχει διακριτό πανό για την καλλιτεχνική παιδεία.

Σκοπός της παρουσίας μας αύριο είναι να ενώσουμε τις φωνές μας δίνοντας ένα δυναμικό παρόν και να επικοινωνήσουμε στον κόσμο τη σπουδαιότητα της διδασκαλίας των τεχνών μέσα στα σχολεία, οι οποίες τείνουν να εξαφανιστούν Η καθολική συμμετοχή όλων των καθηγητών στην αυριανή πορεία είναι επιβεβλημένη.

Αν όχι αύριο, πότε?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.