Απαξιωτική η απάντηση του ΥΠΑΙΘΑ στο ερώτημα ποιοι θα βαθμολογήσουν το Ελεύθερο και το Γραμμικό σχέδιο φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Με έκπληξη και λύπη διαβάσαμε την απάντηση του ΥΠΑΙΘΑ στην επιστολή της Ένωσής μας/δελτίο τύπου 4/3/2024, με θέμα Πανελλήνιες Εξετάσεις: Πρόσκληση σε βαθμολογητές φαντάσματα!

Για την ακρίβεια πρόκειται για μη-απάντηση, στο ερώτημά μας «ποιοι θα βαθμολογήσουν το Ελεύθερο και το Γραμμικό σχέδιο φέτος στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Στην «απάντησή» αυτή του Υπουργείου, απλώς αναφέρεται η πληροφορία ότι δεν διδάσκονται τα Καλλιτεχνικά μαθήματα στο Λύκειο (παρατίθενται οι γνωστές σχετικές αποφάσεις-ΦΕΚ), καθώς και ότι πραγματοποιούνται τμήματα ΕΔΕΜ. Καμία απάντηση δεν δόθηκε στο φλέγον ζήτημα των βαθμολογητών!

Όλα τα παραπάνω είναι συνέπειες του εξοβελισμού της διδασκαλίας στου Σχεδίου από το Λύκειο.

Επειδή το ζήτημα των εξετάσεων όμως είναι σοβαρότατο για τους δύο περίπου χιλιάδες υποψηφίους των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων Ελεύθερο Σχέδιο και Γραμμικό Σχέδιο και χρειάζεται άμεση απάντηση και δίκαιη λύση,

Επειδή ως επιστημονικός φορέας δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να βαθμολογούνται τα γραπτά από ανθρώπους που πιθανόν να μην έχουν διδάξει τα μαθήματα ποτέ, ή να μην έχουν την επαρκή εμπειρία,

Επειδή και η Ορθή Ανακοινοποίηση της πρόσκλησης των βαθμολογητών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας (Αρ Πρωτ 7564/ Ανακοινοποίηση 1-3-2024), δεν είναι στην πραγματικότητα ορθή, εφόσον καλεί εκπαιδευτικούς ΠΕ08 που διδάσκουν Ιστορία Τέχνης στα ΕΠΑΛ να βαθμολογήσουν.

Ποιο μάθημα να βαθμολογήσουν; Ιστορία της Τέχνης ως Πανελλαδικά εξεταζόμενο μάθημα; Δεν υπάρχει τέτοιο μάθημα! Και ποιοι θα βαθμολογήσουν τελικά το Ελεύθερο και το Γραμμικό Σχέδιο στην Αθήνα και σε όλη την Ελλάδα;

Επειδή το αντικείμενό μας φαίνεται ότι δεν είναι γνωστό στη διοίκηση, εφόσον διαδοχικά φάνηκε ότι δεν μπορεί να δώσει μία ορθή λύση.

Επειδή έχουμε χρέος να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα των εξετάσεων και το δικαίωμα των υποψηφίων σε ίση μεταχείριση:

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΑΙΘΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΕΓΚΑΙΡΩΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥΣ.

ΖΗΤΑΜΕ

  • Να σταματήσει ο χρόνιος διασυρμός /η χρόνια κακοποίηση των Καλλιτεχνικών Μαθημάτων στο Ελληνικό Σχολείο και να αντιμετωπιστούν από τη διοίκηση με τη σοβαρότητα που απαιτεί το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
  • Να σταματήσει ο επί σειρά ετών εμπαιγμός/ η υποτίμηση/απαξίωση από τη διοίκηση του κλάδου των Καλλιτεχνών Εκπαιδευτικών ΠΕ08, που υπηρετούν ένα σημαντικό τομέα του πολιτισμού.
  • Να σταματήσει η απαξίωση και ταλαιπωρία χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.

το ΔΣ της ΈΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

η ανακοινοποίηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.