Ανακοίνωση Ένωσης 19-8-2013

Αθήνα 19-08-2013 Αγαπητοί συνάδελφοι Σήμερα Δευτέρα 19 Αυγούστου 12 ώρα το πρωί, καταθέσαμε έγγραφο στο Υπουργείο Παιδείας με θέμα «Ζητούνται διευκρινίσεις για τις μετατάξεις του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών», το οποίο αποστέλλεται συνημμένο. Παραβρεθήκαμε από το ΔΣ της Ένωσης Ζωή Χατζή, η Σύμβουλος Καλλιτεχνικών ΠΕ08 Όλγα Ζιρώ και η συνάδελφος ΠΕ08 Βούλα Ευθυμίου.

 

Καταφέραμε χωρίς ραντεβού να μας δεχθεί ο Υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου. Όπως γνωρίζετε είχε προηγηθεί μαζί με εκπροσώπους θιγομένων ειδικοτήτων, την ΟΛΜΕ και το ΕΕΤΕ, συνάντηση με τον Υφυπουργό στις 5-8-2013 για την περικοπή των ωρών των Καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο. Στη σημερινή συνάντηση θέσαμε τα παρακάτω ερωτήματα για τα οποία περιμέναμε ήδη την απάντηση που είχε υποσχεθεί ότι θα δώσει άμεσα.

Στο θέμα της περικοπής ωρών των Καλλιτεχνικών στο Γυμνάσιο όταν θέσαμε το πρόβλημα της απουσίας του μαθήματος από τη Β΄ και Γ΄ τάξη, μας απάντησε ότι με δική του παρέμβαση στον Υπουργό Παιδείας προστέθηκε μια ώρα στη Β΄ Γυμνασίου ενώ στην Α΄ θα είναι δύο ώρες. Αυτή είναι η μοναδική εφικτή αλλαγή που μπορεί να γίνει και δεν επιδέχεται το ωρολόγιο πρόγραμμα άλλη αλλαγή, διότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα σε όλα τα άλλα γνωστικά αντικείμενα.

Για το Λύκειο που αναφέραμε ξανά την απουσία του μαθήματος με τα σχετικά επιχειρήματα, μας είπε ότι το θέμα του Λυκείου βρίσκεται στη διαβούλευση, είπε επίσης πως δεν γνώριζε να υπάρχει το μάθημά μας από πριν στο Λύκειο, του τονίσαμε ότι τώρα βγαίνει αποκλειστικά στην παραπαιδεία, ενώ εξετάζεται πανελλαδικά. Σημείωσε το αίτημα για να το εισηγηθεί θετικά.

Όσον αφορά στις μετατάξεις, δεν συζήτησε το θέμα διότι είπε ότι δεν είναι αυτός ο αρμόδιος, αλλά ο Υπουργός Παιδείας. Μας ενημέρωσε ότι σήμερα έχουν συνάντηση με τον Υπουργό. Οι μόνες πληροφορίες που μας έδωσε είναι ότι επειδή ο χρόνος δεν το επιτρέπει δεν θα δοθεί παράταση υποβολής αιτήσεων μετάταξης και ότι θα ανακοινωθεί σύντομα πως οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι για την ταυτοπροσωπία να παρουσιαστούν στην Διεύθυνση της οργανικής τους θέσης αλλά στην πλησιέστερη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Πιστεύουμε ότι στο επισυναπτόμενο έγγραφο καλύπτουμε όλα τα ερωτήματα που έχουν προκύψει και αναμένουμε τις απαντήσεις που ζητήσαμε.

Παράλληλα γίνονται ενέργειες ώστε να δημοσιοποιηθεί το θέμα προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την πληροφόρηση του κοινού. Ήδη σήμερα δόθηκε συνέντευξη για τα παραπάνω στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» μαζί με σχετικό υλικό και θα κυκλοφορήσει αύριο 20-8-2013. Επίσης επισυνάπτουμε συνέντευξη που δόθηκε στο ραδιόφωνο «105,5 στο κόκκινο» http://stokokkino.gr/article/1840/Kaki-ekpaideusi-kales-texnes#sthash.Nq1l5ape.dpuf

Οι προσπάθειες συνεχίζονται. Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Γραμματέας: Ν. Παληοκώστα – Η Πρόεδρος: Ζ. Χατζή

Ζητούνται διευκρινίσεις για τις μετατάξεις του κλάδου ΠΕ08 Καλλιτεχνικών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.