Προετοιμάζουμε διήμερο Σεμινάριο της Ένωσης στο Ρέθυμνο Κρήτης, 13-14 Ιανουαρίου 2023

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων προετοιμάζει διήμερο σεμινάριο, που θα πραγματοποιηθεί από Παρασκευή 13 έως και Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2023 στο Ρέθυμνο της Κρήτης, στο Παράρτημα της ΑΣΚΤ, Λόφος Ευληγιάς.
Έχει εκδοθεί από ΥΠΑΙΘ η έγκριση άδειας απουσίας από το σχολείο για την Παρασκευή 13-1-23 (κατεβάστε από εδώ) και από την ΑΣΚΤ έγκριση άδειας παραμονής στο χώρο.

Οι συνάδελφοι εικαστικοί εκπαιδευτικοί από άλλες περιοχές της Κρήτης που ενδιαφέρονται για διανυκτέρευση στο σταθμό της ΑΣΚΤ Ρεθύμνου, θα πρέπει έγκαιρα να μας ενημερώσουν για να κλείσουν τις λιγοστές θέσεις.

Θέμα του σεμιναρίου είναι: «Η Διδασκαλία της τέχνης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Εικαστικά και παιδαγωγικά εργαστήρια».
Βασιζόμενοι στην επικαιρότητα και τις συγκεκριμένες συνθήκες που διαμορφώνονται τον τελευταίο καιρό στην εκπαίδευση, αλλά και στη συμμετοχή των συναδέλφων του τόπου που διεξάγεται το σεμινάριο, διαμορφώνουμε συνήθως το περιεχόμενο και τη θεματολογία του.
Προτείνουμε:
Α) Παρουσίαση 20λεπτη με την επιλογή μιας διδακτικής ενότητας εικαστικής διδασκαλίας ή αναφοράς ενός προβλήματος που αντιμετωπίστηκε στην τάξη και η παιδαγωγική λύση που δόθηκε (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
Β) Εφαρμογή εργαστηρίου με συμμετοχή 20 ατόμων η ομάδα.
Γ) Επίσης προτείνουμε, στην αίθουσα συνεδριάσεων να αναρτηθούν από όσους επιθυμούν στον τοίχο, εργασίες που είναι ολοκληρωμένες, με εικόνες και περιγραφή.

Παράλληλα θα υπάρχει η δυνατότητα για ανοιχτή συζήτηση. Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του κλάδου μας.

Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται για παρουσίαση εργασίας στο παραπάνω Σεμινάριο, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι 30 Δεκεμβρίου, στέλνοντας στο e-mail της Ένωσης τον τίτλο του θέματος και μια μικρή περίληψη.
Ανάλογα με τη συμμετοχή θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα.

Όπως θα ενημερωθήκατε, αυτή τη χρονιά στο Συνέδριο της Ένωσης τον Σεπτέμβριο έγινε διανομή της σειράς των τευχών της Εικαστικής Παιδείας που πλεονάζουν στην αποθήκη.
Το ΔΣ αποφάσισε να επαναληφθεί το ίδιο εγχείρημα και για την Κρήτη. Έτσι θα γίνει δωρεάν διανομή ολόκληρης της σειράς της Εικαστικής Παιδείας, (25 τεύχη βάρους 15 κιλών) σε κάθε αναπληρωτή ή νεοδιόριστο εικαστικό εκπαιδευτικό, καθώς και στις βιβλιοθήκες των σχολείων τους. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό είναι πολύ χρήσιμο για τους διδάσκοντες εικαστικούς. Επειδή πιστεύουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουν όλοι οι συνάδελφοι αυτή τη σειρά αξίας 300€, αναλαμβάνουμε τη μαζική μεταφορά της.

Για να γνωρίζουμε την ποσότητα των αντίστοιχων πακέτων που θα μεταφερθούν, είναι αναγκαίο να μας ενημερώσετε έγκαιρα ποιοι ενδιαφέρεστε για σας ή και για τη βιβλιοθήκη του σχολείου σας, μέχρι 30 Δεκεμβρίου 2022 στο e-mail της Ένωσης: enosieem@gmail.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.