Ενημέρωση Ένωσης για την αποκατάσταση της Τέχνης στο Λύκειο

Συνεχίζουμε τις κινήσεις μας όσον αφορά το θέμα της αποκατάστασης της Τέχνης στο Λύκειο.

Α. Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, το ΔΣ της Ένωσής μας συνάντησε σταδιακά κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης, προκειμένου να θέσει για άλλη μια φορά το θέμα της απουσίας της Τέχνης από το Λύκειο, και να ζητήσει να πάρουν θέση έμπρακτης στήριξης του αιτήματος!

Οι συναντήσεις έγιναν:

  • ΣΥΡΙΖΑ με Νίκο Φίλη, δια ζώσης στις 29 Νοέμβρη
  • ΚΚΕ με Γιάννη Δελλή, δια ζώσης στη Βουλή την 1 Δεκέμβρη
  • ΜΕΡΑ25 με εκπροσώπους του δια ζώσης, στις 8 Δεκέμβρη, ώρα 13:00
  • ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με εκπροσώπους, Χαρά Κεφαλίδου, Νίκο Τσούλια, διαδικτυακά την ίδια ημέρα, 8 Δεκέμβρη, ώρα 20:00

Ζητήσαμε από όλους να κάνουν ερώτηση στη Βουλή για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά των Εικαστικών στην Α ́ Λυκείου και τους δώσαμε την αίτηση συμμόρφωσης και την πρόταση για ερώτηση που είχε συνταχθεί από τον δικηγόρο.

Ζητήσαμε εν όψει εκλογών, να δεσμευτούν και να θέσουν στο πρόγραμμά τους, τη θέση της αποκατάστασης της Τέχνης ως ισότιμης με τα άλλα μαθήματα, στον κορμό των μαθημάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, σύμφωνα με το αίτημά μας. Και εάν έρθουν στην κυβέρνηση να εφαρμοστεί η προεκλογική εξαγγελία τους. Ήταν όλοι θετικοί! Περιμένουμε τις απαντήσεις και των άλλων κομμάτων

Β. Με επιστολή μας στις 12-11-22 καλέσαμε τους συναδέλφους εικαστικούς να διακινηθεί η ανακοίνωση της Ένωσης στα ΔΣ των κατά τόπους ΕΛΜΕ ή και στις συνελεύσεις, ώστε να μπουν στο διεκδικητικό πλαίσιο τα αιτήματά μας, ενόψει των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ και της Γ.Σ. Προέδρων. Να πάρουν θέση με επιστολή τους, στο δίκαιο αίτημα της Ένωσης για ένταξη της Τέχνης στο Λύκειο όπως διατυπώνεται στην ανακοίνωσή μας:

-Επαναφορά της Καλλιτεχνικής Παιδείας ως δίωρου υποχρεωτικού μαθήματος επιλογής (Εικαστικά-Θέατρο-Μουσική) και στις τρεις τάξεις του Γενικού Λυκείου.
– Επαναφορά του Ελεύθερου και του Γραμμικού Σχεδίου ως τρίωρων μαθημάτων επιλογής (μαζί με όλα τα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Αρμονία, Ακουστική Ικανότητα, Μουσική Αντίληψη) εντός του Ωρολογίου Προγράμματος, με διδασκαλία από τον πτυχιούχο καθηγητή του εκάστοτε συγκεκριμένου κλάδου για τη Β ́ και τη Γ ́ τάξη του Γενικού Λυκείου.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το δίωρο της Καλλιτεχνικής Παιδείας ζητάμε να μπει στον κορμό μαθημάτων του Λυκείου και ελέγχουμε να έχει τη σωστή διατύπωση από τις ΕΛΜΕ.  Ζητάμε δίωρο υποχρεωτικό επιλογής

Στο κάλεσμα μέχρι στιγμής ανταποκρίθηκαν:

  • Γ ́ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  • Δ ́ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
  • ΕΛΜΕ Χανίων,
  • ΕΛΜΕ Λάρισας,
  • Β ́ΕΛΜΕ Πειραιά
  • ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Ν. Σμύρνης-Καλλιθέας-Μοσχάτου

Συνάδελφοι, δεν αρκούν μόνο οι κεντρικές κινήσεις από το ΔΣ προς τα κόμματα. Η πίεση που ασκείται από τις ΕΛΜΕ έχει μεγάλη βαρύτητα. Ας κινητοποιηθούμε όλοι προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη πίεση. Είναι σημαντικό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.