Ο Νίκος Φίλης φέρνει στη Βουλή τη μη συμμόρφωση Κεραμέως για τα καλλιτεχνικά μαθήματα

Το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ακυρώσει από πέρσι τα ωρολόγια προγράμματα με τα οποία διακόπηκε βίαια η διδασκαλία τους στο Λύκειο.

Επίκαιρη ερώτηση στην υπουργό Παιδείας, για τη μη συμμόρφωσή της στην απόφαση 2573/2021 του Συμβουλίου της Επικρατείας κατέθεσε ο τομεάρχης Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα, το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε τις αποφάσεις της υπουργού για τα ωρολόγια προγράμματα των τάξεων του Γενικού Λυκείου που προέβλεπαν την κατάργηση του μαθήματος Καλλιτεχνική Παιδεία από την Α’ Λυκείου. Το ΣτΕ έκρινε ότι οι αποφάσεις δεν ήταν σύννομες, αφού «δεν προκύπτει από τις γνωμοδοτήσεις του ΙΕΠ ή από άλλα στοιχεία του φακέλου ο σκοπός δημοσίου συμφέροντος που εξυπηρετείται από τη μεταβολή αυτή». Πέρα από τη δικαστική απόφαση, είναι οφθαλμοφανές ότι η κυβερνητική επιλογή είναι ανάξια παιδαγωγικά.

Παρ’ όλα αυτά, αν και η απόφαση του ΣτΕ δημοσιεύθηκε στις 29-12-2021, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν έχει συμμορφωθεί ακόμα, όπως οφείλει: ούτε το μάθημα έχει επιστρέψει στο ωρολόγιο πρόγραμμα ούτε το ΙΕΠ έχει αιτιολογήσει την εισήγηση πάνω στην οποία στηρίχθηκε η υπουργός. Πρόκειται βεβαίως για πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ποιος ξεχνά, άλλωστε, και το μνημειώδες Δελτίο Τύπου του υπουργείου Παιδείας με τον τίτλο «Fake news ο εξοβελισμός της τέχνης από τα σχολεία»! Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει δεσμευθεί για την επιστροφή της καλλιτεχνικής παιδείας στα ωρολόγια προγράμματα, όπως αρμόζει.

 

Δείτε την απόφαση του ΣτΕ για τα μαθήματα Εικαστικών και Σχεδίου στο Γενικό Λύκειο

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.