Εικαστική Παιδεία και η θέση των καλλιτεχνών στην εκπαίδευση, Ημερίδα στην ΑΣΚΤ

Σας προσκαλούμε στην ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 στην αίθουσα κινηματογράφου της ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256) ώρες 10πμ έως 8μμ

Την ημερίδα με θέμα «Η Εικαστική Παιδεία και η θέση των καλλιτεχνών στην εκπαίδευση» συνδιοργανώνουν η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και οι Ανώτατες Σχολές Καλών Τεχνών Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Φλώρινας και Ιωαννίνων.
Ζητάμε την ενεργή συμμετοχή και απευθυνόμαστε στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς και στους συλλόγους σπουδαστών, με στόχο και σκοπό αφ’ ενός μεν την υποστήριξη της καλλιτεχνικής και εκπαιδευτικής υπόστασης των εικαστικών σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, αφετέρου δε την εκπαιδευτική και επαγγελματική κατοχύρωση των αποφοίτων.

• Μέσα σε ένα σύνολο γενικότερων μέτρων και εξελίξεων που πλήττουν εδώ και χρόνια:
α) την εποικοδομητική σχέση και καλλιέργεια των μαθητών μέσα από την καλλιτεχνική παιδεία – δημιουργία
β) τις τέχνες στο σχολείο γενικότερα,
• μέσα σε ένα άνυδρο εξετασεοκεντρικό σχολικό περιβάλλον, όπου η παρεχόμενη γνώση συνεχώς υποβαθμίζεται και προσαρμόζεται στις ανάγκες της «αγοράς» εργασίας, με στόχο την παραγωγή φθηνού, εργασιακά ευέλικτου, ανθρώπινου δυναμικού,
• μέσα σε ένα σύστημα αναθέσεων όπου αμφισβητούνται κατά το δοκούν η επιστημονικότητα του εικαστικού αντικειμένου, η κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική δημιουργία των εικαστικών εκπαιδευτικών παράλληλα με την ομηρία των καθηγητών σε ελαστικές εργασιακές σχέσεις,

Φιλοδοξούμε
1) Να συντονιστούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
για να γίνει σε όλους αντιληπτός ο χώρος της καλλιτεχνικής δημιουργίας και της εικαστικής παιδείας και να καταγραφούν οι βάσεις, οι γνώσεις και οι αξίες του.
2) Να αγωνιστούμε για την υποστήριξη και προώθηση των πνευματικών και πολιτιστικών επιτευγμάτων τα οποία υπηρετούν οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί.

Βασικός στόχος με την ημερίδα αυτή είναι μέσα από τη συνεργασία των καλλιτεχνικών φορέων και τις προτάσεις όλων των συμμετεχόντων, να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας και τους αγώνες μας ώστε να δοθεί στον καλλιτέχνη – εικαστικό εκπαιδευτικό η ανάλογη θέση για την προσφορά του στον Πολιτισμό και στην Παιδεία.

(Το Πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί έγκαιρα)

Συνδιοργάνωση
Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ
Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας (Φλώρινας)
Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος
Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.