Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων: Σχετικά με την επιλογή Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων ΠΕ και ΔΕ

2015255

 

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Αθήνα 25-5-2015
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ.: 115
Παπαναστασίου 49 10445 Αθήνα
Τηλ., Φαξ: 210 8321783 / 6977904185
e-mail: enoshkkm@otenet.gr
http:// www.art-teachers.com

Προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Πολιτισμού,
Παιδείας και Θρησκευμάτων
κ. Τάσο Κουράκη

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την επιλογή Διευθυντών όλων των τύπων Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετικά με την αριθμ. Πρωτ. 1239488/Δ2-06-09-2013 της Διεύθυνσης Προσωπικού Β/θμιας Εκπαίδευσης που αφορά το ωράριο εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης, και η οποία έχει ληφθεί υπόψη από τη σημερινή Πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ, για την επιλογή των Διευθυντών σχολικών μονάδων, θέλουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
1 Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη σε αντιστοιχία μόνον με τα έτη υπηρεσίας για κλάδους ΠΕ, αποκλείουν τη δυνατότητα υποβολής αίτησης στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων μονόωρων μαθημάτων, οι οποίοι έως σήμερα είχαν αυτή τη δυνατότητα, να εκλεγούν Διευθυντές, εφόσον ήσαν ενδιαφερόμενοι και διέθεταν τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα.
2 Ας ληφθεί υπόψη ότι τα προβλήματα δημιουργούνται κυρίως σε νησιά και απομεμακρυσμένες περιοχές της επαρχίας όπου τα τμήματα στις σχολικές μονάδες είναι ελάχιστα.
3 Είναι αναμφισβήτητα γνωστό επί σειρά ετών, το καθημερινό ωράριο απασχόλησης ενός Διευθυντή σε σχολική μονάδα της Β/θμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να ασκήσει τα διοικητικά του καθήκοντα. Είναι οκτάωρο τουλάχιστον, και συχνά και μεγαλύτερο των 8 ωρών, εάν οι υποχρεώσεις το απαιτούν. Συνολικά 40 ώρες τουλάχιστον εβδομαδιαίως. Άρα γιατί λαμβάνεται τόσο περιορισμένα υπόψη το ωράριο διδασκαλίας;
4 Αναρωτιέται κανείς, για ποιο λόγο, θα πρέπει στενά να αποκλειστούν εκπαιδευτικοί συγκεκριμένων ειδικοτήτων οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται να υπηρετήσουν όχι μόνον την εκπαίδευση αλλά και να προσφέρουν με τα αυξημένα προαπαιτούμενα τυπικά προσόντα που διαθέτουν διοικητικό έργο, που είναι εξίσου σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία κάθε σχολικής μονάδας.
5 Κάθε εκπαιδευτικός με τις εξειδικευμένες γνώσεις που διαθέτει εξ’ αντικειμένου, σε συνάρτηση με τη διδακτική εμπειρία που διαθέτει, είναι εξίσου επαρκής και χρήσιμος για την ανάληψη διοικητικών καθηκόντων, σε θέση Διευθυντή σχολικής μονάδας.
Εάν δεν υπάρχει η πρόθεση για τα επόμενα σχολικά έτη (όπως διαφαίνεται από την πρόσφατη εγκύκλιο αριθμ. Πρωτ. Φ. 361.22/31/81732/Ε3 21-5-2015), οι θέσεις των Διευθυντών
να καταλαμβάνονται αποκλειστικά και μόνον από συγκεκριμένες ειδικότητες εκπαιδευτικών,
θεωρούμε αναγκαίο, να επανεξεταστούν οι λεπτομέρειες, χωρίς να αποκλείουν καμία ειδικότητα (κυρίως μονόωρων μαθημάτων), αλλά να δίνουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς όλων των κλάδων, εφόσον το επιθυμούν να προσφέρουν και διοικητικό έργο.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Η Γραμματέας Η Πρόεδρος

Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.