Αποκέντρωση με ομαδικές μαθητικές εκθέσεις στην περιφέρεια

0bbec08f-0e32-45fc-92ab-7480b9fdf0fd

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ!!

 Σε εξέλιξη η προετοιμασία μαθητικών εκθέσεων «Ζωγραφίζουμε για την ειρήνη των λαών και τις ανθρώπινες αξίες»σε όλη την Ελλάδα για Μάιο- Ιούνιο 2016 

Οι μαθητές σχολιάζουν το σήμερα, το αύριο και το μέλλον στην Ελλάδα και στον κόσμο

Αγαπητοί συνάδελφοι

Ενώ προχωράει μετά τη Θεσσαλονίκη, η δεύτερη κεντρική διοργάνωση μαθητικής έκθεσης από την Ένωσή μας στην Αθήνα, με μεγάλη μας χαρά και ικανοποίηση σας πληροφορούμε ότι οι συνάδελφοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης και παράλληλα προχωρούν αντίστοιχες εκθέσεις κατά περιφέρειες.

Η ενεργοποίηση των μελών μας ενισχύει τη μεγαλύτερη συμμετοχή μαθητών σ’ αυτή τη σημαντική δραστηριότητα.

Κάθε περιοχή με τις δικές της ιδιαιτερότητες. Οι εκθέσεις γίνονται κατά ομάδες σχολείων σε Δήμους ή σε Σχολεία από  διάφορες βαθμίδες, αναλόγως με τη συμμετοχή.

Ενώ είναι σε εξέλιξη οι πρωτοβουλίες αρκετών συναδέλφων, μπορούμε να σας ενημερώσουμε για όσες έχουν ήδη κλείσει χώρους και ημερομηνίες.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Πνευματικό Κέντρο Ζακύνθου

13 – 17 Μαΐου 2016

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου

Συνάδελφοι εικαστικοί εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν και διοργανώνουν έκθεση στις 13-17 Μαΐου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζακύνθου.

Την πρόσκληση προς τους συναδέλφους έκανε η Ελένη Γούναρη ΠΕ08, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΔΕ. 

Συμμετέχουν 9 εκπαιδευτικοί, 14 σχολεία

Επικοινωνία: Ελένη Γούναρη: 6977453369, e-mail: egounari@otenet.gr

ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

14-18 Μαΐου 2016

Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Στη Μυτιλήνη ανέλαβαν να διοργανώσουν την έκθεση στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

5 αναπληρωτές εικαστικοί με 7 σχολεία της Πρωτοβάθμιας. (1ο, 3ο, 6ο, 9ο,11ο Δ.Σχ. Μυτιλήνης, Δ.Σχ. Καλλονής, Δ. Σχ. Πολυχνίτου) και 5ο Γυμνάσιο και Μουσικό Γυμνάσιο Μυτλήνης

Επικοινωνία: Ντίνα Κώτση: 6973699093 e-mail:  constacotsi@yahoo.com

Ελένη Ρουσσοπούλου: 6946682060 e-mail: erousopoulou@yahoo.gr

ΛΕΡΟΣ

Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου

18-22 Μαΐου 2016

Δημοτικό Σχολείο Λακκίου Λέρου

Στη Λέρο ανέλαβαν τη διοργάνωση ομαδικής έκθεσης δύο συνάδελφοι εικαστικοί.

Η Χαμπάκη Φρόσω, στην Πρωτοβάθμια και η Χαρά Χρυσανθάκη στη Δευτεροβάθμια. Συμμετέχουν όλα τα σχολεία του νησιού. Τέσσερα Δημοτικά με τους δασκάλους τους και τέσσερα Γυμνάσια του νησιού. (Δ.Σ. Ξηροκάμπου,  Δ.Σ. Αλίντων,  Δ.Σ. Αγ. Μαρίνας, Γ/σιο Πλατάνου,  Γ/σιο Λακκίου,  ΕΠΑΛ Λακκίου,  ΓΕΛ Λακκίου).    

    Η έκθεση θα γίνει στις 18-20 Μαΐου στον προαύλιο χώρο του ιταλικής αρχιτεκτονικής Δημοτικού Σχολείου Λακκίου Λέρου.

Επικοινωνία: Φρόσω Χαμπάκη: 6948887617, e-mail: f.ofihabaki2@gmail.com

                                             ΡΟΔΟΣ

Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου

22 Μαΐου – 22 Ιουνίου 2016

         Δημοτική Πινακοθήκη Ρόδου

Θα συμμετάσχουν τέσσερις αναπληρωτές εικαστικοί με 4 σχολεία ( 2ο και 3ο Δημοτικά Ιαλυσού, 1ο Δημοτικό Καλυθιών και 2ο Δημοτικό Αρχαγγέλου,) και το Εικαστικό Εργαστήριο ΔΟΠΑΡ (στο οποίο διδάσκουν δύο συνάδελφοι).                                       Στην έκθεση αυτή συμμετέχουν ταυτόχρονα με τους μαθητές και οι διδάσκοντες με τα έργα τους σε διάλογο με αυτά των μαθητών τους.

Τα στοιχεία επικοινωνίας για κάποιον που θέλει να συμμετάσχει από Ρόδο ή άλλο νησί της Δωδεκανήσου είναι: Ανθή Κόγκα:  6937975928 anthikoga@gmail.com

ΠΑΤΡΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Χώρος περιοδικών εκθέσεων

20-30 Ιουνίου 2016

Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Για τη συμμετοχή στην ομαδική μαθητική έκθεση στην Πάτρα, ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα 15 συνάδελφοι εικαστικοί και περίπου 45 σχολεία από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας, η οποία έχει αναλάβει τη διοργάνωση, θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 30 Ιουνίου 2016.

Όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πρόεδρο της ΕΕΠ, Χρυσάνθη Βανταράκη:  6974819481 nikolaidisxb@yahoo.gr

Επειδή η διοργάνωση όλων των εκθέσεων είναι σε εξέλιξη, και ενδεχομένως προστεθούν κι άλλες περιοχές, θα ακολουθήσουν και άλλες ενημερώσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.