”ΜΙΚΡΕΣ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΕΣ”
”Είναι παντού γύρω μας ,δεν αρκεί να τις αναγνωρίζουμε αλλά πρέπει να μάθουμε να τις αγαπάμε”
Μίλαν Κούντερα
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Στη Gallery Art πρίσμα η ζωγράφος ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ θα εκθέσει μια νέα σειρά σχεδίων της όπως αναφέρει η ίδια ”με αφέλεια αντιπαλεύουμε ανάμεσα στο φυσικό και στο φτιαχτό, το απλό και το σύνθετο ,το λίγο και το πολύπλοκο”
Η Τέχνη στο Ανατολικό κόσμο επικεντρώνεται στη χάρη της καλλιγραφίας ,στη δύναμη της χειρονομίας και στο βάρος του νοήματος είναι αλληλένδετα και αδιαχώριστα ζωγραφική στο Δυτικό κόσμο μπορεί να έχει στερηθεί αυτή τη φυσικότητα και στη θέση της να έχει τοποθετήσει τη προσωπική έκφραση του καλλιτέχνη ,στο κέντρο όμως κάθε ζωγραφικής πράξης παραμένει πάντα η γραφή-χειρονομία που αποδίδεται ως εικόνα, ως δομή ,ως σύνδεση και κυρίως ως νόημα που είναι η αφορμή και το επιστέγασμα κάθε ζωγραφικού έργου.
Η εικαστικός ΑΝΝΕΤΑ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ σχολιάζει για τη καλλιτέχνη ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΤΣΑΚΝΗ ”αντιδρά στα διακοσμητικά στοιχεία ,ο θεατής καλείται να επανατοποθετηθεί ως προς τι καθιστά ένα έργο ενδιαφέρον, καθώς και η προσοχή του εστιάζεται στη σχεδιαστική ικανότητα ,τη γραφή και τη σύνθεση του έργου της”
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΕΩΣ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00-15.00 ,ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.00-15.00, 18.00- 21.00
ART πρίσμα Κουντουριώτου 187 Πειραιάς. Τηλ. 210 4296790