Ενημέρωση για τις ομαδικές μαθητικές εκθέσεις της Ένωσης, Άνοιξη 2017

Σε εξέλιξη η προετοιμασία των ομαδικών μαθητικών εκθέσεων στην Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Αθήνα «Αποτυπώματα – Χρώματα – Συναισθήματα» παράθυρα της ψυχής των παιδιών.

Η πρόσκληση της Ένωσής μας για διοργάνωση ομαδικών μαθητικών εκθέσεων σε πόλεις της Ελλάδας την άνοιξη αυτής της σχολικής χρονιάς 2017, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.
Υπενθυμίζουμε ότι η συμμετοχή των μαθητών είναι και από τις τρεις βαθμίδες Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.
Τα έργα των μαθητών είναι σχέδιο ή ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ ή Α4 με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ).
Ο κάθε εικαστικός εκπαιδευτικός που συμμετέχει έχει επιλέξει από τα σχολεία που  διδάσκει την ενότητα των μαθητικών έργων που έχει διδάξει τους μαθητές του με το θέμα της έκθεσης. Έχει φροντίσει για την παρουσίαση των έργων του σχολείου του που θα είναι σε δύο ή τρεις διαστάσεις, και θα διακρίνονται τα ονόματα των σχολείων και των εικαστικών εκπαιδευτικών που συμμετέχουν. Για την παράδοση και επιστροφή των έργων ενημερώνονται σχετικά οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους στις καθορισμένες ημερομηνίες.

ΠΑΤΡΑ
Αγορά Αργύρη 5 Απριλίου έως 7 Μαΐου 2017

Η Ένωσή μας σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας και τα Τμήματα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας διοργάνωσαν ομαδική μαθητική έκθεση στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα.
Η έκθεση είχε εγκαίνια στις 5 Απριλίου και θα διαρκέσει έως τις 7 Μαΐου 2017.
Στην έκθεση συμμετέχουν 39 εικαστικοί εκπαιδευτικοί ΠΕ08 και 69 σχολεία στα οποία διδάσκουν.
Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης είναι η συνάδελφος: Χρυσάνθη Βανταράκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 
Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών  5-15 Μαΐου 2017
Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο Β. Ελλάδας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη στις 6-7 Απριλίου 2017.
Στη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκε η δυνατότητα να συζητηθεί πιο αναλυτικά η διοργάνωση της ομαδικής μαθητικής έκθεσης που ακολουθεί το Μάιο, για την οποία και σας ενημερώνουμε σχετικά. Ο αριθμός των συμμετεχόντων σχολείων έκλεισε στη διάρκεια του Σεμιναρίου. Στην έκθεση συμμετέχουν 45 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 80 Σχολεία από τη Θεσσαλονίκη και ορισμένες πόλεις της Β. Ελλάδας.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν: Παρασκευή 5 Μαΐου, ώρα 19:00

Ημέρες επίσκεψης: Δευτέρα – Κυριακή εκτός Σαββάτου και αργιών
Ώρες επίσκεψης: 09:00 – 14:00

Επειδή  ο εκθεσιακός χώρος δέχεται επισκέψεις μόνο πρωινές ώρες 09:00 έως 14:00, οι συνάδελφοι μπορούν να ενημερώσουν τους μαθητές τους, ότι θα έχουν τη δυνατότητα να την επισκεφθούν μεμονωμένα με γονείς ή φίλους κλπ, τις δύο Κυριακές 7 και 14 Μαΐου και τη Δευτέρα 15 Μαΐου 19:00 – 21:00.Για τις επισκέψεις σχολείων, οι συνάδελφοι να φροντίσουν έγκαιρα τις τυπικές διαδικασίες με τα σχολεία τους (έγκριση άδειας μετακίνησης, πρακτικό συλλόγου κλπ). Αντίστοιχη ενημέρωση θα προωθηθεί στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.
Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης ανέλαβε η συνάδελφος: Εύη Αϊδονίδου. Οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στην ομάδα διεκπεραίωσης της έκθεσης είναι οι: Ζέφη Αθανασοπούλου, Χρήστος Αλαβέρας, Κωνσταντίνος Αμοιρίδης, Αφροδίτη Δεδέκα, Ελένη Δροσοφορίδου, Δέσποινα Κυραντζή, Σταύρος Παναγιωτάκης, Μαρία Παπαδοπούλου, Παναγιώτα Παρδαβέλα, Χρυσή Τομπά, Ελένη Φώτογλου.

Οι συνάδελφοι που θα αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες για ομαδικές μαθητικές εκθέσεις σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Ένωση, για τον καλύτερο συντονισμό τους.

ΑΘΗΝΑ
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Θησείο,  Αθήνα  17- 31 Μαΐου 2017

Αφού βρίσκεται σε εξέλιξη η διοργάνωση της ομαδικής μαθητικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη, επικεντρώνουμε την προσοχή μας στην προετοιμασία της έκθεσης στην Αθήνα που έχει προγραμματιστεί από την Ένωση για τις 17 – 31 Μαΐου στο Πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα».

Μέχρι σήμερα οι συμμετοχές των εικαστικών εκπαιδευτικών στην Αττική είναι 40 και των σχολείων 55.

Για τη συμμετοχή στην έκθεση της Αθήνας, δίνεται παράταση μέχρι τις 5 Μαΐου 2017. (Για να έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα επιλογής έργων για δημιουργία αφίσας της έκθεσης, παρακαλούμε όποιος ενδιαφέρεται, να επιλέξει 2 ή 3 έργα μαθητών του και να τα στείλει στο e-mail της Ένωσης σε καλή ανάλυση, μέχρι 30 Απριλίου). Υπενθυμίζουμε Ο κάθε εικαστικός εκπαιδευτικός θα επιλέξει από τα σχολεία που  διδάσκει την ενότητα των μαθητικών έργων. Θα φροντίσει να τα τακτοποιήσει σε 2 χαρτόνια γκρι 300 ή 500 γραμ. 1Χ70  τοποθετημένα έτσι ώστε το ύψος να είναι οι 70εκ. και το πλάτος το 100εκ. Έτσι στο κάθε σχολείο  θα αντιστοιχεί  140εκ. Χ 100εκ. (Υx Π). Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι με κατασκευή οι διαστάσεις θα είναι σε παραπλήσιο μέγεθος.

Οι συμμετοχές μέχρι σήμερα είναι ικανοποιητικές, ωστόσο για την καλύτερη διεκπεραίωση της οργάνωσης, καλό θα ήταν (προαιρετικά) να υπάρχουν από το κάθε σχολείο δύο επί πλέον χαρτόνια με έργα, που θα είναι αριθμημένα στην πίσω πλευρά με σειρά προτεραιότητας, ώστε αν χρειαστούν να μπουν στην έκθεση.

Πάνω δεξιά στο πρώτο από τα χαρτόνια, σε ετικέτα ύψους 5 εκ και μήκος όσο πάρει, με κεφαλαία γράμματα (Arial 36΄) θα αναφέρεται το Σχολείο και σε δεύτερη σειρά με πεζοκεφαλαία (Arial 28΄),  το ονοματεπώνυμο του εικαστικού εκπαιδευτικού.

Πιο συγκεκριμένα:
Παράδοση έργων
Μόνο το Σάββατο 13  Μαΐου, ώρες 14:00 – 19:00
Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Ηρακλειδών 66 Θησείο
(Θα τηρηθούν αυστηρά οι ημέρες και ώρες παράδοσης και επιστροφής των έργων)
Η τοποθέτηση των έργων θα γίνει τις ημέρες:  Κυριακή 14 έως και Τρίτη 16 Μαΐου 2017
 
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017 ώρα 7:30μμ
(Τα εγκαίνια θα τιμήσει με μουσική η Φιλαρμονική του Δήμου)

Ημέρες επίσκεψης: Τρίτη έως Σάββατο 10:00 – 20:00, Κυριακή  10:00 – 14:00

Για τις επισκέψεις μαθητών, παρακαλούμε να φροντίσετε έγκαιρα τις τυπικές διαδικασίες με τα σχολεία σας (έγκριση άδειας μετακίνησης, πρακτικό συλλόγου κλπ) και να προηγηθεί τηλέφωνο στο χώρο της έκθεσης (210-3452150). Θα σας σταλεί μέσω Η/Υ σχετική πρόσκληση ώστε να αναπαραχθεί και διανεμηθεί στους ενδιαφερόμενους του σχολείου σας.

 

Η επιστροφή των έργων θα γίνει από το χώρο της έκθεσης, Ηρακλειδών 66 Θησείο
Τετάρτη 31 Μαΐου 18:00 – 20:00
Πέμπτη 1 Ιουνίου 10:00 – 14:00

Για τη διεκπεραίωσης της έκθεσης θα συνεργαστούν οι συνάδελφοι: Κώστας Ευαγγελίου, Αργυρώ Βασιλάκου, Τζούλια Εφετζή, Νότα Παληοκώστα, Μανώλης Τσαγκαράκης, Ζωή Χατζή.

Όπως έχουμε προαναφέρει, για τις ομαδικές μαθητικές εκθέσεις που οργανώνει η Ένωση, προβλέπονται έπαινοι συμμετοχής σε εκπαιδευτικούς, και σχολεία (όχι την ημέρα των εγκαινίων). Επίσης οι έπαινοι για  μαθητές θα αποσταλούν έγκαιρα με e-mail σε κάθε συμμετέχοντα εκπαιδευτικό, ώστε να εκτυπώσετε όσα αντίτυπα σας χρειάζονται, ανάλογα με τον αριθμό συμμετεχόντων μαθητών. Για οποιαδήποτε αλλαγή ή επιπλέον διευκρίνιση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε έγκαιρα με την Ένωση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.