Η νέα κυβέρνηση και τα αιτήματα της Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης

14-2-2015.jpg

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
13-2-2015

Άμεση επιδίωξη της Ένωσης, η συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ κ. Τάσο Κουράκη

Μετά την κυβερνητική αλλαγή που επήλθε με τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, εξαγγέλθηκαν (ή και δρομολογήθηκαν) από τη νέα κυβέρνηση, ορισμένες αλλαγές αντίστοιχα στην Εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο περιεχόμενο και το εύρος των αλλαγών αυτών, παραμένουν ως τώρα σε σημαντικό βαθμό αδιευκρίνιστα, είτε πρόκειται για πανεκπαιδευτικού χαρακτήρα ζητήματα, είτε για τα ιδιαίτερα ζητήματα της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης.
Το ΔΣ της Ένωσης, έχει ζητήσει, το συντομότερο δυνατόν, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο για τα θέματα Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Τάσο Κουράκη.
Σκοπός της συνάντησης θα είναι να αποσαφηνίσουμε διάφορες πλευρές των ανοιχτών ζητημάτων που αφορούν την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση, να πληροφορηθούμε άμεσα για τους σχετικούς κυβερνητικούς σχεδιασμούς και να διατυπώσουμε αντίστοιχα τις δικές μας θέσεις.
Οι δικές μας βασικές διεκδικήσεις είναι σε όλους γνωστές. Επιδιώξαμε ανέκαθεν, με σταθερότητα και συνέπεια, την ικανοποίησή τους από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.

 

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι ο κ. Τάσος Κουράκης είχε ταχθεί την αμέσως προηγούμενη περίοδο, υπέρ των συγκεκριμένων διεκδικήσεών μας, έχουμε εύλογες προσδοκίες για έμπρακτη υλοποίηση ορισμένων αιτημάτων μας.
Αλλά, βεβαίως δεν επαναπαυόμαστε….
Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν θα υποστείλουμε και δεν θα παραπέμψουμε στο αόριστο μέλλον τα αιτήματά μας, αλλά θα επιμείνουμε αμετακίνητα στην εκπλήρωσή τους.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Η Γραμματέας Η Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.