Η Ομαδική Μαθητική Έκθεση της Αθήνας πάει στη Γαλλία

13241178 1689903101248718 2622672897302363492 n

Λίγο πριν κλείσει η ομαδική μαθητική έκθεση στην Αθήνα, μετά από την προβολή που έδωσε η ΕΡΤ, η Ένωσή μας δέχθηκε πρόταση, η έκθεση να μεταφερθεί στη Γαλλία.

Μετά από τη σχετική ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και τα σχολεία τους, και την άμεσα θετική ανταπόκριση και αποδοχή τους, η έκθεση είναι έτοιμη για το ταξίδι της.

Η πρόταση που έγινε από τον Μ. Συνοδινό, πρόεδρο ενός από τους 20 συλλόγους αλληλεγγύης της Γαλλίας προς τον ελληνικό λαό, βασίζεται σε κοινή διακήρυξη αυτών των συλλογικοτήτων, που έγινε στις 20 Φεβρουαρίου 2016 στο Παρίσι και δένει με το περιεχόμενο που θέτει.

Στην διακήρυξη αποφασίστηκε να οργανωθεί ένα κινηματικό καραβάνι αλληλεγγύης τον Οκτώβρη του 2016, που θα μεταφέρει υγειονομικό υλικό που θα συλλέξουν και θα γίνει αφορμή για διοργάνωση δημόσιων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης σε διάφορους σταθμούς. (παραθέτουμε την κοινή διακήρυξη).

Όπως μας είπε:

«Η έκθεση που είδα στην  ΕΡΤ είναι  πολύ ενδιαφέρουσα και πιστεύω ότι “κολλάει” με το περιεχόμενο του καραβανιού.

Αυτό το καραβάνι όπως θα δείτε και  στην  Κοινή διακήρυξη των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό,  έχει σκοπό να ενημερώσει για την κατάσταση στην Ελλάδα και ιδιαίτερα αυτήν της υγείας. Αλλά και πέρα από αυτό να δημιουργήσει συνεχείς επαφές μεταξύ του ελληνικού και του γαλλικού κινήματος. 

Όμως όπως σας είπα σε κάθε πόλη η τοπική συλλογικότητα θα οργανώνει εκθέσεις και συζητήσεις γύρο από όλα αυτά και στην περίπτωση  των έργων των μαθητών  πιστεύω ότι θα τραβήξει το μάτι των μαθητών και των εκπαιδευτικών τους για να υπάρχει μια ανταλλαγή. 

Το καραβάνι θα περάσει από καμία εικοσαριά πόλεις.

Νομίζω επίσης ότι θα μπορούσε να είναι δυνατόν στις μεγάλες πόλεις, όπου το κάθε δημαρχείο θα μπορούσε να μας βοηθήσει, τα έργα να μένουν μερικές μέρες για να μπορούν να προγραμματίζουν οι καθηγητές τους επισκέψεις.

Εάν κάποιος(οι) από εσάς είναι γαλλόφωνοι, θα μπορούσαν να έρθουν, πάντα με τα έξοδα πληρωμένα.

Θα πρέπει επίσης να βρούμε λύσεις για την μεταφορά των πινάκων καθώς και την ασφάλειά τους.

Για  τη μεταφορά των πινάκων από και προς την Ελλάδα έχουμε ένα  Βαν πού έρχεται τακτικά στην Ελλάδα και θα μπορούσε να τα πάρει (θα είναι στην Ελλάδα στις  αρχές Ιουνίου).

Θα βρείτε παρακάτω διάφορες διευθύνσεις δυστυχώς στα Γαλλικά από τα site τους κινήματός μας»

http://normandiegrece.free.fr

http://normandiegrece.free.fr/wordpress/?page_id=1664&preview=true&preview_id=1664&preview_nonce=0ab608a19e#.VzyTY_mLSM8

https://solidaritefrancogrecque.wordpress.com

Κοινή διακήρυξη των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης προς τον ελληνικό λαό (Γαλλία)

Publié: mars 4, 2016 dans Communiqués -Déclarations

Απαντώντας στο κάλεσμα της συλλογικότητας «Αλληλεγγύη Γαλλίας Ελλάδας για την Υγεία» («Solidarité France Grèce pour la Santé») και της ένωσης πολιτών «Αλληλεγγύη Βρετάννης-Ελλάδας για την Υγεία» («Bretagne Grèce Solidarité Santé»), πάνω από 80 άτομα και 23 τοπικές συλλογικότητες από 20 και πάνω πόλεις και γεωγραφικά διαμερίσματα (*), συναντήθηκαν στις 20 Φλεβάρη 2016 στο Παρίσι για να κάνουν απολογισμό της αλληλεγγύης προς τα κοινωνικά ιατρεία της Ελλάδας και προς τον αγώνα του ελληνικού λαού ενάντια στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και που οι ελληνικές αρχές υλοποιούν.

Μαζί με τις συλλογικότητες αλληλεγγύης ήταν παρόντες – και συμμετείχαν στις εργασίες της συνάντησης –εκπρόσωποι από γαλλικά συνδικάτα:

(Fédération nationale des centres de santé, Syndicat national de l’enseignement supérieur–FSU, Solidaires, Syndicat national des chirurgiens–dentistes des centres de santé, Sud Santé-Sociaux, Union syndicale de la psychiatrie, Union syndicale des centres de santé) και από γαλλικές πολιτικές οργανώσεις (Transform ! Europe, Ensemble, PCF).

Κάναμε απολογισμό των επιπτώσεων των πολιτικών αυτών στην Υγεία στην Ελλάδα, όλο και δραματικότερων, στην πρόσβαση στη φροντίδα  και στην κοινωνική προστασία, σε συνάρτηση με την αυξανόμενη ανεργία, τον αποκλεισμό και τις εξαγγελίες νέων μειώσεων των συντάξεων.

Διαπιστώσαμε πως ο πολιτικός αγώνας και η αντίσταση των αυτο-οργανωμένων κοινωνικών ιατρείων καλά κρατούν και αναπτύσσονται.

Αποφασίσαμε, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τη δουλειά πολιτικής και υλικής αλληλεγγύης προς τα κοινωνικά ιατρεία, συνδέοντας αυτή τη δουλειά με το δικό μας αγώνα ενάντια στη λιτότητα στη Γαλλία και στην Ευρώπη. Δεκάδες ταξίδια που έγιναν έχουν ήδη επιτρέψει να χτίσουμε σχέσεις και να μεταφέρουμε υγειονομικό υλικό, ενώ πολλές γαλλικές αντιπροσωπείες  πήγαν στην Ελλάδα το 2015.

Αποφασίσαμε να οργανώσουμε ένα κινηματικό καραβάνι αλληλεγγύης τον Οκτώβρη του 2016, που θα μεταφέρει υγειονομικό υλικό που θα συλλέξουμε και θα γίνει αφορμή για διοργάνωση δημόσιων πρωτοβουλιών αλληλεγγύης σε διάφορους σταθμούς.

Καλούμε το σύνολο των δυνάμεων που ανήκουν σε ενώσεις πολιτών, σε συνδικάτα, σε πολιτικές οργανώσεις, ενεργούς πολίτες οργανωμένους σε συλλογικότητες ή ατομικά, να υποστηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία με κάθε τρόπο, και οικονομικά, και να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Ο αγώνας συνεχίζεται:

  • Ενάντια στη λιτότητα που υπηρετεί τις τράπεζες και τις χρηματιστικές αγορές
  • Για ένα μέτωπο αντίστασης στο χρέος και στους πιστωτές
  • Για το σεβασμό των θεμελιακών ανθρώπινων δικαιωμάτων και των δημόσιων αγαθών, https://www.alfavita.gr/sites/all/libraries/ckeditor/plugins/link/images/anchor.png?t=F0RD”) 0% 50% / 16px no-repeat;”>στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η πρόσβαση στην Υγεία και στη φροντίδα.
  • Για να ζήσει η διεθνής αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς

Παρίσι, 20 Φλεβάρη 2016

(*) Aubagne, Aube, Auxerre, Avignon, Bordeaux, Bretagne, Caen, Clermont, Gard, Grenoble, Isère, Lannion, Lille, Lyon, Marseille, Morbihan, Nancy, Normandie, Paris, Poitiers, Rennes, Saint-Malo, Tarn, Troyes, Toulouse, Trégor, Val-d’Oise, Vaucluse, Vitry-sur-Seine, Yonne.

______

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.