Καλλιτεχνική διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

09.06.07

 

Η καλλιτεχνική εκπαίδευση αποτελώντας καίριο συστατικό στοιχείο της Γενικής Παιδείας, είναι απαραίτητο να ενταχθεί ουσιαστικά με τρόπο που να αρμόζει προς τη φύση και το περιεχόμενό της στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, απλώνοντας τις βάσεις μιας οργανωμένης αισθητικής και καλλιτεχνικής καλλιέργειας και στο Δημοτικό.
Γι’ αυτό ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 92 του Νόμου Πλαισίου 1566 / 1985 για τη σύσταση κλάδου καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων (ΠΕ8) στη βασική δομή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεδομένου ότι έχει ήδη εφαρμοστεί για όλες τις υπόλοιπες ειδικότητες.

Είναι παράλογο οι καλλιτέχνες  εκπαιδευτικοί (ΠΕ8), να διδάσκουν ως ωρομίσθιοι στο ολοήμερο σχολείο και να μην είναι ενταγμένοι στο ωρολόγιο πρόγραμμα της καθημερινής λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων  με οργανικές θέσεις.

Θεωρούμε απαραίτητο από την άποψη αυτή πέρα από τη δυνατότητα που υπάρχει για συμπληρωματική και υπό προϋποθέσεις διάθεση καθηγητών καλλιτεχνικών στην πρωτοβάθμια, να υπάρξει μέριμνα για το άνοιγμα οργανικών θέσεων στα Δημοτικά σχολεία, για την ειδικότητα (ΠΕ08) των Καλλιτεχνικών.

ΑΘΗΝΑ  3 / 5 / 2007
Αρ. πρωτ. 750
Προς: την Υπουργό Παιδείας
κ. Μ. Γιαννάκου                                                                                                  
τον  Υφυπουργό Παιδείας  
τον Ειδικό Γραμματέα ΥΠΕΠΘ
Υπ’  όψιν:  Δ/ντή Σπουδών Α΄/θμιας Εκπ/σης
Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.