Ομαδικές μαθητικές εκθέσεις κατά περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα, Άνοιξη 2017

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Διάρκεια: από 1-15 Μαΐου 2017.

ΑΘΗΝΑ: Έκθεση μαθητών Αττικής θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ(στο ισόγειο). Διάρκεια: από 15 – 31 Μαΐου 2017.

Προετοιμάζοντας τις ομαδικές μαθητικές εκθέσεις με θέμα «Αποτυπώματα – Χρώματα – Συναισθήματα» κατά περιφέρειες σε όλη την Ελλάδα και για να υπάρξει μεγαλύτερη συμμετοχή, προτείνουμε οι ομαδικές εκθέσεις των μαθητών να διοργανωθούν και κατά περιφέρειες στους μήνες Μάιο – Ιούνιο 2017 και όχι μόνο κεντρικά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Προϋποθέσεις είναι:
– Η ενεργοποίηση των εικαστικών εκπαιδευτικών μελών της Ένωσης σε όλη την Ελλάδα όπου υπάρχει η δυνατότητα παραχώρησης εκθεσιακού χώρου (πχ. Ήπειρος, Θεσσαλία, Πελοπόννησος, Κρήτη κλπ).
– Η εξεύρεση κατάλληλου χώρου.

Θα είναι πολύ σημαντικό, όπως και την προηγούμενη χρονιά να αναλάβουν συνάδελφοι, να οργανώσουν στους Δήμους της περιοχής τους κάτι αντίστοιχο και να επικοινωνήσουν με την Ένωση για οποιαδήποτε βοήθεια (οργανωτικά θέματα, επικοινωνία μελών).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΘΕΣΕΩΝ

Η συμμετοχή θα είναι και για τις τρεις βαθμίδες Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο.

Μέσα από την ευρύτητα αυτού του θέματος, δίνεται η δυνατότητα στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν πρωτότυπες εικαστικές εργασίες, χωρίς θεματικούς περιορισμούς.

Τα έργα των μαθητών θα είναι σχέδιο ή ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ ή Α4 με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόρους, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ).

Κάθε εικαστικός εκπαιδευτικός θα επιλέξει από τα σχολεία που διδάσκει την ενότητα των μαθητικών έργων. Θα φροντίσει να τα τακτοποιήσει σε 2 χαρτόνια γκρι 500 γραμ. 1Χ70 τοποθετημένα έτσι ώστε το ύψος να είναι οι 70εκ. και το πλάτος το 100εκ.

Έτσι στο κάθε σχολείο θα αντιστοιχεί 140εκ. Χ 100εκ. (Υx Π)

Πάνω δεξιά με κεφαλαία γράμματα θα αναφέρεται το σχολείο και σε δεύτερη σειρά με πεζοκεφαλαία το ονοματεπώνυμο του εικαστικού εκπαιδευτικού. Λεπτομέρειες για τη φόρμα και τον τύπο γραμμάτων θα δοθούν αργότερα.

Η παράδοση και επιστροφή των έργων θα γίνει από τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν έγκαιρα. Όχι με το ταχυδρομείο.

Θα δοθούν έπαινοι συμμετοχής για το κάθε σχολείο και τον κάθε εικαστικό εκπαιδευτικό.

Επειδή οι χώροι που διατίθενται σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη καταλαμβάνουν (περίπου 250 τ.μ.), για να γίνει η σωστή κατανομή τους, θα χρειαστεί να δηλωθούν έγκαιρα οι συμμετοχές, ώστε να δοθεί σε κάθε εκπαιδευτικό ο χώρος που του αναλογεί για το ή τα σχολεία που διδάσκει.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των εικαστικών εκπαιδευτικών θα είναι μέχρι τέλος Μαρτίου 2017. Θα γίνουν στα e-mail της Ένωσης:enoshkkm@otenet.gr, enosieem@gmail.com

Θα αναγράφονται:
Σχολείο: … ΓΥΜΝΑΣΙΟ . …. ΛΥΚΕΙΟ …. Δ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ
Ονοματεπώνυμο εκπαιδευτικού: …………………………………………….­
Σχέση εργασίας: (Αναπληρωτής, μόνιμος, ωρομίσθιος)
Τηλέφωνα: σταθερό………………… κινητό……………………..

Καλούμε τους συναδέλφους εικαστικούς μέλη της Ένωσής μας, να ενεργοποιηθούν ώστε να βρεθεί αντίστοιχα κατάλληλος χώρος στην περιοχή τους στο διάστημα Μαΐου – Ιουνίου 2017 και να είμαστε σε επικοινωνία.
Θα ακολουθήσουν νεότερες και πιο αναλυτικές ενημερώσεις.
κατεβάστε όλο το κείμενο της ανακοίνωσης από εδώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.