Οχι στην απαξίωση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης- Αμεση κάλυψη των κενών

kena ek

ΕΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Παπαναστασίου 49 104 45 ΑΘΗΝΑ Τηλ. Φαξ.: 210 8321783 / 6977904185
e-mail: enoshkkm@otenet.gr http:// www.art-teachers.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
22-10-2015

ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Εδώ και ενάμιση μήνα, από την έναρξη της σχολικής χρονιάς πολλά από τα σχολεία όλης της χώρας υπολειτουργούν εξαιτίας των τεράστιων ακάλυπτων κενών, που έχουν δημιουργηθεί στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση.

Οι δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού κ. Φίλη αποτελούν απαράδεκτο εξωραϊσμό της κατάστασης και εμπαιγμό προς τους εκπαιδευτικούς.
Ο ίδιος σε εκπομπή της ΕΤ1 την 19η Οκτωβρίου 2015, παραδέχτηκε ότι από το 2009 έως σήμερα έχουν συνταξιοδοτηθεί περί τους 30.000 συναδέλφους. Παρόλα αυτά εξαιτίας των δεσμεύσεων που έχουν προκύψει από τα μνημόνια, δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ επίσης τα τελευταία χρόνια, επιλέγονται αναπληρωτές για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Την ίδια στιγμή, έχει εξαγγείλει επανειλημμένα, την πρόσληψη 19.000 αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2015 -2016 (κάπου χάθηκαν 11.000 κενά)… Παραδόξως φέτος για πρώτη φορά εξαιρέθηκαν από το χάρτη των προσλήψεων της Πρωτοβάθμιας η Αττική, η Δ. Μακεδονία και το Ν. Αιγαίο, καθότι κρίθηκαν εύπορες (!!!) με βάση το Γ’ μνημόνιο, που και εκείνος συνυπόγραψε. Στις παραπάνω περιοχές δεν καλύφθηκαν τα κενά με εκπαιδευτικό προσωπικό μέσω ΕΣΠΑ όπως είναι αναγκαίο.
Η επιλογή αυτής της πολιτικής έπληξε κυρίως τους συνάδελφους αναπληρωτές ειδικοτήτων με υψηλή προϋπηρεσία, που εργάζονταν στην Α/θμια Εκπαίδευση μέσω ΕΣΠΑ, οι οποίοι κατέληξαν είτε να μείνουν άνεργοι, είτε να τοποθετηθούν εκτός του τόπου διαμονής τους, γεγονός με πολλαπλές επιπτώσεις στην προσωπική και επαγγελματική τους ζωή (ανατροπές στον οικονομικό και οικογενειακό σχεδιασμό, απώλεια μορίων προϋπηρεσίας, ανακατάταξη του πίνακα προσλήψεων κλπ.).
Όσον αφορά στον κλάδο μας, φέτος μέχρι στιγμής, έχουμε να επισημάνουμε:
35 συνταξιοδοτήσεις.
0 προσλήψεις μόνιμων ΠΕ08 στην Β’/ θμια
0 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ08 στην Β΄/ θμια
20 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ08 στην Β΄/ Βάθμια, Ειδική Αγωγή
409 προσλήψεις αναπληρωτών ΠΕ08 στην Α΄/ θμια. (=186 λιγότερες από πέρυσι στις ίδιες ημερομηνίες)
87 άτομα σε Αττική, Δ. Μακεδονία και Ν. Αιγαίο, έναντι 260 του σχολικού έτους 2014-2015

Από τα αριθμητικά στοιχεία προσλήψεων φαίνεται με πόση απαξίωση αντιμετωπίζεται η Καλλιτεχνική Εκπαίδευση στο Δημόσιο Ελληνικό σχολείο από το Υπουργείο Παιδείας.
Αναμένουμε από τα συνδικαλιστικά όργανα ΔΟΕ-ΟΛΜΕ όπως το οφείλουν να υποστηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των αναπληρωτών.

Ζητάμε:

Άμεση κάλυψη των λειτουργικών κενών με πρόσληψη αναπληρωτών στην Α’/θμια και Β’/θμια εκπαίδευση.
Κάλυψη όλων των οργανικών κενών στη Β’/θμια με μόνιμους διορισμούς.
Άνοιγμα οργανικών θέσεων για τους μεταταγμένους εδώ και δύο χρόνια στην Α’/θμια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.