πρόγραμμα «Γλαύκα»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης – Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,Με την ευκαιρία της έναρξης της σχολικής χρονιάς 2013-14, σας προσκαλούμε να πλοηγηθείτε στο πρόγραμμα «Γλαύκα».

 

Πρόκειται για μια διαδικτυακή εφαρμογή για παιδιά με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης. Πρωταγωνιστής είναι η Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ που εκπροσωπεί την εφαρμογή και αναλαμβάνει την επικοινωνία της με το παιδί. Στόχος της εφαρμογής είναι η γνωριμία με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.

Διεύθυνση ιστοσελίδας: http://www.ysma.gr/theglafkaproject/

Σας  υπενθυμίζουμε επίσης, ότι υπάρχει δυνατότητα αξιοποίησης του ηλεκτρονικού αποθετηρίου εκπαιδευτικού υλικού για την Ακρόπολη που ενσωματώνει το υλικό του Τομέα με σκοπό να εμπλουτίσετε τόσο το μάθημα στο σχολείο όσο και την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο Ακρόπολης:   http://repository.acropolis-education.gr

Για τον σχεδιασμό της επίσκεψής σας στον Βράχο της Ακρόπολης, σας προτείνουμε το σχέδιο μαθήματος μαζί με τα φύλλα εργασίας  – εξερεύνησης:

http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/handle/11174/337

http://repository.acropolis-education.gr/acr_edu/handle/11174/335

Πληροφορίες για τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Ακρόπολης, θα βρείτε στο http://www.theacropolismuseum.gr/el/content/sholikes-episkepseis

 
 
Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης
Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης
τηλ:210-9239186
φαξ:210-9249333

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.