Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο ΕΜΕΙΣ. Θα το επιτρέψουμε;

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Σήμερα η ΕΡΤ, αύριο εμείς – θα το επιτρέψουμε ;

Την Τρίτη 11 Ιούνη, με πραξικοπηματικό τρόπο, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, πετώντας στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους! Η τρόικα απαιτεί, μέχρι τέλος Ιουνίου, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση, προκειμένου να φανεί συνεπής απέναντι στη στρατηγική των μνημονίων, είναι πρόθυμη να θυσιάσει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, υλοποιώντας την πολιτική του ΔΝΤ και της ΕΕ για διάλυση του δημόσιου τομέα, διάλυση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας, λεηλασίας και υποταγής όλων των εργαζομένων. Η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της, να εμποδίσει την αντίσταση των εργαζομένων, έκοψε το σήμα όλων των σταθμών της ΕΡΤ, και κάθε άλλου σταθμού που την αναμετάδιδε, «κατέβασε» ακόμα και τις ιστοσελίδες, για να μην ακουστεί το απεργιακό πρόγραμμα των αγωνιζόμενων.

Συνεχής μετάδοση από την ΕΡΤ!  Συνεχής ανταπόκριση από το ραδιομέγαρο.
Συνδεθείτε με τις παρακάτω διευθύνσεις : http://www.ert.gr/
http://www.thepressproject.gr/live/44219/Louketo-stin-ERT%20%20!!!!   ή εναλλακτικά :
http://www.zougla.gr/Controls/livecamera2/article/flash-camera-4

 

Καμία όμως μέθοδός της δεν μπόρεσε να εμποδίσει το μαζικό κύμα συμπαράστασης και αγώνα που ξέσπασε άμεσα. Χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, χιλιάδες λαού, συγκεντρώθηκαν στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής και σε δεκάδες γραφεία και σταθμούς της ΕΡΤ σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Είναι φανερό ότι σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο οι εκπαιδευτικοί και έπονται χιλιάδες απολύσεις! Ήδη σε δημοσιεύματα του τύπου ανακοινώνονται απολύσεις συγκεκριμένων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων που σύμφωνα με την κυβερνητική ρητορική «περισσεύουν», μετά την αύξηση του ωραρίου στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και την επικείμενη κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων.

Η τακτική του αιφνίδιου θανάτου για χιλιάδες εργαζομένους και οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου για την άμεση κατάργηση δημόσιων οργανισμών και φορέων αποδεικνύουν ότι η συγκυβέρνηση είναι αδίστακτη και τρομερά επικίνδυνη για το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η πολιτική πρακτική που εφαρμόζεται στην ΕΡΤ είναι προπομπός για τη γενίκευση των ξαφνικών και αιφνίδιων απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα. Η κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης προετοιμάζει πολιτικά την επιτάχυνση της επίθεσης σε όλο τον κόσμο της εργασίας. Μια εβδομάδα πριν την επιθεώρηση της τρόικας η συγκυβέρνηση θυσιάζει τη δημόσια τηλεόραση στο βωμό της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει. Μπορούμε να το εμποδίσουμε όλοι !!

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
Η  Γραμματέας                                                                       Η  Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα                                                                         Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.