Σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 6-8 Απριλίου 2017

Προετοιμασία σεμιναρίου και ομαδικής μαθητικής έκθεσης στη Θεσσαλονίκη Απρίλιο – Μάιο 2017 «Αποτυπώματα – χρώματα – συναισθήματα»

1. Τριήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη 6-8 Απριλίου 2017 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
σεμινάριο Θεσσαλονίκη 2017Αγαπητοί συνάδελφοι Β. Ελλάδας Σας ενημερώνουμε ότι το ετήσιο τριήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας και φέτος θα πραγματοποιηθεί στο υπέροχο χώρο του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στις 6-8 Απριλίου 2017. Οι ημερομηνίες που είχε ελεύθερες το Μουσείο ήταν μόνο αυτές, δηλαδή λίγο πριν κλείσουν τα σχολεία για τις γιορτές του Πάσχα, οι οποίες φέτος πέφτουν λίγο νωρίς.

Για τις εισηγήσεις και εργαστήρια του σεμιναρίου με θέμα «Αποτυπώματα – χρώματα -συναισθήματα» όσοι συνάδελφοι ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε παρουσιάζοντας δειγματική εργασία διάρκειας 15’-20΄, σχετικής με το θέμα του σεμιναρίου, παρακαλείσθε να ενημερώσετε την Ένωσή μας μέχρι τις 15 Μαρτίου 2017, προκειμένου να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα.

Δόθηκε η έγκριση άδειας από το ΥΠΕΘ για την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017. Το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί ΠΕ08 της Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκη, Θεσσαλία, καθώς επίσης η περιφέρεια Ηπείρου και Ιονίων Νήσων. (Νομοί: Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Ξάνθης, Άρτας, Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Φλώρινας, Γρεβενών Καστοριάς, Κοζάνης, Καρδίτσας, Λάρισας, μαγνησίας, Τρικάλων, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Λευκάδας, Ζακύνθου). Η έγκριση επισυνάπτεται – κατεβάστε τη από εδώ. Σημειώνουμε ότι άδεια δικαιούνται και οι αναπληρωτές.

Εδώ επισημαίνουμε ότι και οι αναπληρωτές που επιθυμούν να παραβρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν έγκαιρα να κάνουν αίτηση για επιμορφωτική άδεια μέσω του σχολείου τους προς τη Διεύθυνση στην οποία ανήκουν, προσκομίζοντας και την έγκριση του ΥΠΕΘ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μερικοί διευθυντές αντί να δώσουν επιμορφωτική άδεια (από άγνοια, ή πρόθεση), προτείνουν την κανονική άδεια. Οι συνάδελφοι αναπληρωτές δεν πρέπει να το δεχθούν, διότι έχουν οικονομική επιβάρυνση. Αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό, καλό είναι να απευθύνονται για διαμεσολάβηση στην Ένωση.

2. Έκθεση μαθητών Β. Ελλάδας στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών 1-15 Μαΐου 2017

έκθεση στην εταιρία Μακεδονικών σπουδώνΑυτή τη χρονιά η ομαδική μαθητική έκθεση δεν συμπίπτει με το τριήμερο σεμινάριο αλλά θα γίνει μετά τις γιορτές του Πάσχα, οπότε θα έχουμε την ευχέρεια για την οργανωτική προετοιμασία της και στη διάρκεια του σεμιναρίου. Ήδη από πέρυσι είχε υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από συναδέλφους για την προετοιμασία της και την καλή παρουσίασή της.

Μέσα από την ευρύτητα αυτού του θέματος, «Αποτυπώματα – χρώματα -συναισθήματα» δίνεται η δυνατότητα στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς να παρουσιάσουν πρωτότυπες εικαστικές εργασίες, χωρίς θεματικούς περιορισμούς.

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ατομικά ή ομαδικά με σχέδιο, σκίτσο, χρώμα, κολλάζ, κατασκευές κλπ, με στόχο την εικαστική αποτύπωση των συναισθημάτων τους με σχέδια και χρώματα για την κατανόηση της ομοιότητας και της διαφορετικότητας στα κοινά μας οράματα. Οι μαθητές θα εργαστούν με σκοπό την ενδοσκόπηση, την παρατήρηση, τη φαντασία, το συμβολισμό, τις μεταφορές, κλπ.

Τα έργα των μαθητών θα είναι σχέδιο και ζωγραφική σε χαρτί του μπλοκ με ελεύθερα υλικά που χρησιμοποιούνται στα σχολεία (κάρβουνο, ακουαρέλες, τέμπερες ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, κηρομπογιές), επίσης κολλάζ και τρισδιάστατες κατασκευές με εύχρηστα υλικά (χαρτογλυπτική κλπ). Η ενότητα των έργων του κάθε σχολείου θα είναι διακριτή με το όνομα του σχολείου και του εικαστικού εκπαιδευτικού, στον αντίστοιχο χώρο που του αναλογεί.

Θα ακολουθήσει έγκαιρα από την Ένωση πιο αναλυτική ενημέρωση για προθεσμίες δηλώσεων συμμετοχής στην έκθεση οι οποίες θα καθορίσουν τον αριθμό των μαθητικών έργων κάθε σχολείου.

Κατεβάστε την Έγκριση του υπουργείου για το Σεμινάριο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.