Σκανδαλώδης παρανομία στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων δημοσιοποιεί μια σκανδαλώδη εκπαιδευτική παρανομία που αφορά στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλάδου ΠΕ01 Θεολόγων που αποσπάται από το ΚΥΣΔΕ του Υπ. Παιδείας, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης ως θεολόγος, διδάσκει Αγιογραφία και Ψηφιδωτό.

Δεν κατέχει πτυχίο Σχολής Καλών Τεχνών, αλλά βεβαιώσεις παρακολούθησης από ιδιωτικούς φορείς. Διδάσκει επί τέσσερα (4) έτη τα παραπάνω εικαστικά γνωστικά αντικείμενα με ενήμερο το Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο Εκκλησιαστικών Ακαδημιών.

Έτσι ακυρώνεται ο βασικός Νόμος Εκπαίδευσης 1566/1985 που αφορά την ανάθεση διδασκαλίας μαθημάτων σε κάθε βαθμίδα δημόσιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον αντίστοιχο Ακαδημαϊκό τίτλο Σπουδών. Εξαπατώνται ο Υπουργός και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπ. Παιδείας που υπογράφουν τις αποσπάσεις.

Τέλος καταπατώνται τα κατοχυρωμένα επιστημονικά και εργασιακά δικαιώματα του κλάδου ΠΕ08 εικαστικών εκπαιδευτικών.

Και οφείλει να αναρωτηθεί κανείς, πώς είναι δυνατόν στη συγκεκριμένη Εκκλησιαστική Ακαδημία να γίνονται κατ’ εξακολούθηση αυθαίρετες ενέργειες που καταπατούν την έννοια και την αξία του αυτοδιοίκητου των ΑΕΙ και που αντιτίθενται στις αρχές, τις οποίες διδάσκονται οι φοιτητές της, όπως, Δικαιοσύνη, Σεβασμός, Αλληλεγγύη, Πειθαρχία κ.ά.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων με έγγραφά της από τις 25-2-2017 έχει καταγγείλει τη σκανδαλώδη αυτή παρανομία στον υπουργό Παιδείας και στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΘ.

Από διαδικτυακές απαντήσεις που έχει λάβει από τον πρόεδρο και από τον διευθυντή Σπουδών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, διαφαίνεται ότι υπεραμύνονται των ενεργειών τους, εκλαμβάνοντας την απόλυτα δικαιολογημένη αξίωσή μας για πιστή και απαρέγκλιτη εφαρμογή της εκπαιδευτικής νομοθεσίας, ως «ευαισθησία περί τα συντεχνιακά».

Επιπροσθέτως, ενώ οκτώ (8) εικαστικοί εκπαιδευτικοί υπέβαλαν αίτηση μετάταξης στις 31/3/2017 από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το πρόσφατο Νόμο 4452/2017, για τη διδασκαλία Αγιογραφίας και Ψηφιδωτού, ουδείς έγινε δεκτός από την Τριμελή Επιτροπή της ΑΕΑΘ.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων δηλώνει ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζεται και να προτάσσει την ποιότητα και τις αξίες στην Παιδεία, παράλληλα με τη διδασκαλία των Τεχνών σε κάθε βαθμίδα της Δημόσιας Εκπαίδευση
Συντάκτης: Χρήστος Κάτσικας
πηγή: http://www.efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.