Συλλογή υπογραφών για τις οργανικές στην Πρωτοβάθμια

Den_Haag_Graffiti___De_Bank___Flickr_-_Photo_Sharing_.jpg

Σας καλούμε να υπογράψετε ηλεκτρονικά και να διαδώσετε το ψήφισμα για την ίδρυση οργανικών θέσεων για τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που μετατάχτηκαν από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Ypoyrgo_Paideias_kai_Thriskeymaton_Na_dothoyn_organikes_stoys_Kathigites_poy_metatahthikan_stin_Athmia/?cNDqKhb

Γιατί είναι σημαντικό;

 

Από τον Αύγουστο του 2013 και ως σήμερα σχεδόν 4.000 εκπαιδευτικοί, οι οποίοι υπηρετούσαν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση υποχρεώθηκαν να μεταταχτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποχρεωτικές αυτές μετατάξεις αφορούν εκπαιδευτικούς Αγγλικής, Γαλλικής και Γερμανικής Φιλολογίας, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, Καλλιτεχνικών, Μουσικής και Θεατρικών Σπουδών. Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2013-2014 οι καθηγητές των παραπάνω ειδικοτήτων κάλυψαν λειτουργικά κενά σε όλη την επικράτεια, υπηρετώντας συχνά μέχρι και σε επτά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κατά παράβαση της νομοθεσίας, η οποία προβλέπει μέχρι πέντε σχολικές μονάδες. Τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκουν αδιαμφισβήτητα συμβάλλουν στη διαμόρφωση μαθητών με πολύπλευρη παιδεία, οι οποίοι θα μπορούν να ανταποκριθούν αργότερα στις ανάγκες μια πολύγλωσσης και πολυπολιτισμικής κοινωνίας.
Μέχρι σήμερα ωστόσο δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα μόρια μετάταξης, όπως επίσης κανείς δεν έχει τοποθετηθεί σε οργανική θέση, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Παιδείας είχε προβεί σε αντίστοιχη δέσμευση λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία των αιτήσεων για μετατάξεις. Το γεγονός αυτό καταστρατηγεί καταρχήν ένα καίριο εργασιακό δικαίωμα για όσους μετατάχτηκαν, καταλύει την αρχή της ισότιμης και ισόνομης μεταχείρισης και σε καμία περίπτωση δε διασφαλίζει την εργασιακή τους πορεία στο ελληνικό Δημόσιο Σχολείο. Αυτή η εργασιακή ανασφάλεια επηρεάζει κατά συνέπεια αρνητικά τον εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό ρόλο, στον οποίο καλούνται καθημερινά να ανταποκριθούν οι εκπαιδευτικοί. Τέλος όσοι υποχρεωτικά μετατάχτηκαν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δεν είχαν το δικαίωμα να ζητήσουν μετάθεση για το σχολικό έτος 2013-2014, γεγονός που για πρώτη φορά συμβαίνει στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και δημιουργεί δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών λειτουργών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.