Τοποθετηση αναπληρωτων στην Πρωτοβαθμια

28.09.12

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 28-9-2012
Αμέσως μετά την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας (26 Σεπτεμβρίου 2012) των προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών των κλάδων ειδικοτήτων που συμπεριλαμβάνεται ο κλάδος μας ΠΕ08, διαπιστώθηκε ότι στη Θεσσαλονίκη δεν είχαν δοθεί κενά της Α΄ και Β΄ Διεύθυνσης.

Επικοινωνήσαμε με τους αντίστοιχους φορείς που θίγονται άμεσα, των Θεατρικών Σπουδών και Δραματικής Τέχνης.  Σε επικοινωνία που είχαμε με το Υπουργείο Παιδείας, στη Γενική Διεύθυνση Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δόθηκαν οι εξής εξηγήσεις:
– Η Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης παραλείπονται από τον πίνακα γιατί η Δ/νση Πρωτοβάθμιας δεν έστειλε στο Υπουργείο τα κενά τους.
– Όταν το σύστημα «έτρεξε», έγινε χωρίς να υπάρχουν αυτές οι δύο περιοχές μέσα.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που υπήρξε με το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Μ. Καλογρεά, παραδέχθηκε το λάθος του, είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη και θα δηλώσει την παραίτησή του. Επίσης δήλωσε ότι έχει ήδη στείλει 20 κενά για συμπληρωματικές προσλήψεις.
Το Υπουργείο αρνήθηκε με δυο λόγια ότι ευθύνεται για το γεγονός αυτό και επέρριψε αποκλειστικά την ευθύνη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Α΄ και Β΄ Θεσσαλονίκης.
Αν και επιβεβαιώθηκε ότι η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Θεσσαλονίκης πράγματι έφερε ευθύνη, αυτό καθόλου δεν απαλλάσσει το Υπουργείο, τόσο από την υποχρέωση να προβεί σε άμεση παρέμβαση και επανόρθωση ώστε να κινηθούν χωρίς καμία καθυστέρηση οι διαδικασίες προσθήκης των περιοχών που είχαν παραλείψει να δηλώσουν τα κενά τους, όσο και για τη γενικότερη διαδικασία των προσλήψεων που γίνονται σκόπιμα και μεθοδευμένα κατά «δόσεις».
Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανάλογες παραλείψεις και σε άλλες Διευθύνσεις.

Το θέμα είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Είμαστε σε επικοινωνία με τους εμπλεκόμενους φορείς, με τους συναδέλφους εικαστικούς ΠΕ08 (όσους έχουμε βρει μέχρι στιγμής), με τη ΔΟΕ, με τον πρόεδρο της Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης (Τρανό Τριαντάφυλλο) και με δικηγόρο.
Αν γίνει πάγωμα της διαδικασίας, θα αφορά μόνο προσθήκη των δύο περιοχών που παρέλειψαν να δηλώσουν τα κενά τους. Δηλαδή θα προστεθούν τα κενά αυτά στο σύστημα και θα «ξανατρέξει». Στην περίπτωση αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα δοθεί νέα ημερομηνία παρουσίας των εκπαιδευτικών στις Διευθύνσεις.

Ζητάμε από το Υπουργείο να προχωρήσει σε άμεση επανόρθωση

* Επικοινωνείτε με την Ένωση στο e-mail: enoshkkm@otenet.gr  είτε τηλεφωνικά στο 210-8321783.  Σημειώνουμε ότι καταγραφή και αντιμετώπιση των προβλημάτων μέσω facebook δεν είναι δυνατόν να γίνει.

Προσπαθούμε να είμαστε στο πλευρό όλων και να κάνουμε το καλύτερο για τον κλάδο μας!

          Για το Δ.Σ. της  ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

           Η Γραμματέας                                                                      Η Πρόεδρος

           Ν. Παληοκώστα                                                                       Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.