Χειμερινά σεμινάρια

Όπως ήδη γνωρίζετε η Ένωσή μας προγραμματίζει για την περίοδο του χειμώνα 2013 την πραγματοποίηση σεμιναρίων γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy).

Art Therapy Θεματικές ενότητες για πρώτο κύκλο.pdf
BROCHURE_ART_THERAPY.pdf

Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται κατ’ αρχήν στα μέλη μας αλλά και σε κάθε εικαστικό εκπαιδευτικό. Ωστόσο ανοίγουμε τον κύκλο και έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και εκπαιδευτικοί άλλων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται για το θέμα.
Η πρώτη πρόσκληση έγινε προς τα μέλη της Ένωσης για τον πρώτο κύκλο που είναι στις 11, 18 και 25 Ιανουαρίου 2013. Ήδη ο κατάλογος συμπληρώθηκε και υπάρχει λίστα αναμονής, από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωσή μας που έγινε στην ΑΣΚΤ στις 4 Δεκεμβρίου.

Ο δεύτερο κύκλος που θα ακολουθήσει θα είναι το Φεβρουάριο – Μάρτιο με τις ίδιε θεματικές ενότητες, σε τρεις τρίωρες συναντήσεις, στις ημερομηνίες Σάββατο 2, 9 Φεβρουαρίου και 2 Μαρτίου 2013, ώρες 12:00-15:00 στην αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256).
(Λόγω εξεταστικής περιόδου η ΑΣΚΤ δεν παραχωρεί την αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης την Παρασκευή αλλά το Σάββατο).

Όσοι ενδιαφέρεστε να τα παρακολουθήσετε, ή γνωρίζετε ότι κάποιος φίλος ή συνάδελφος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει, σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:
                                                                                                                                   
Τα σεμινάρια αυτά τα οποία θα είναι επιπέδου “Masterclass”, θα έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα, και θα αγκαλιάσουν ένα μεγάλο αριθμό μελών μας, πτυχιούχων των ΑΣΚΤ, αλλά και ειδικών Παιδαγωγών, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, επαγγελματιών από τους χώρους της ψυχικής υγείας, της συμβουλευτικής, κλπ. Θα έχουν τόσο θεωρητικό όσο και βιωματικό χαρακτήρα.
Μέσα από τις συναντήσεις αυτές θα δοθούν  πολύτιμες πληροφορίες γύρω από θέματα Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας,  σε συνδυασμό με  τις ευρύτερες μεθόδους εφαρμογής του παιχνιδιού, τη δημιουργική ενασχόληση με το ευρύ φάσμα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των εικαστικών υλικών (επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό κείμενο της εισηγήτριας καθώς και σύντομο βιογραφικό της σημείωμα).

Θα δοθεί έντυπο υλικό από το Μεταπτυχιακό στην Art Therapy του Πανεπιστημίου «The School of the Art Institute of Chicago» (Σικάγο Αμερικής) και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε εργαστηρίου δεν θα ξεπερνάει τα 40 άτομα.
Το κάθε ένα από τα τρία εργαστήρια θα είναι αυτοτελές και με διαφορετική θεματική ενότητα, ώστε ο ενδιαφερόμενος, να μπορεί να επιλέξει ένα, δύο ή και τα τρία εργαστήρια. (Επισυνάπτεται το περιεχόμενο των θεματικών ενοτήτων)

Για τα παραπάνω σεμινάρια θα υπάρχει το συμβολικό ποσό συμμετοχής των 25€ το κάθε τρίωρο, σύνολο σεμιναρίου με τα τρία τρίωρα 75€.
Για τα μέλη της Ένωσης η συμμετοχή σε ένα τρίωρο εργαστήριο 25 €, για δύο τρίωρα 40 € και για τρία τρίωρα 55 €.
Η τιμή αυτή ανταποκρίνεται στην αμοιβή του εκπαιδευτή, στα υλικά των εργαστηρίων και στην ενίσχυση της Ένωσης.

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ένωσης  (enosieem@gmail.com) και τηρείται σειρά προτεραιότητας μέχρι τον αριθμό 40.

Η κράτηση της θέσης για το δεύτερο κύκλο γίνεται με προκαταβολή 25€ με μέχρι 15 Ιανουαρίου.
Η τακτοποίηση μπορεί να γίνει στα γραφεία της Ένωσης βραδινές ώρες 7-10 μετά από τηλεφωνική επικοινωνία ή με ταχυδρομική επιταγή (+4€ ταχυδρομικά τέλη), στα παρακάτω στοιχεία:
Ζωή Χατζή του Δημητρίου. Ταχ. Δ/νση της Ένωσης:  Παπαναστασίου 49 10445 Αθήνα.
Επίσης όσοι δεν έχετε τακτοποιήσει την ετήσια συνδρομή σας στην Ένωση, παρακαλούμε πολύ να το φροντίσετε.

Σεμινάρια στην περιφέρεια

Προσανατολισμός του ΔΣ γι’ αυτή τη χρονιά είναι να πραγματοποιηθεί το τριήμερο σεμινάριο Β. Ελλάδας στο τέλος Μαρτίου από Πέμπτη 28 έως και Σάββατο 30. Μέσα στις ημέρες αυτές θα προγραμματιστεί να ενταχθεί και το παραπάνω σεμινάριο γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy), για όσους ενδιαφέρονται. Θα ακολουθήσει ξεχωριστή και λεπτομερέστερη ανακοίνωση στο τέλος Ιανουαρίου.
Επίσης τον Απρίλιο πριν το Πάσχα, προγραμματίζουμε διήμερο  σεμινάριο στην Κρήτη.
Επειδή δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα ο τόπος και ο ακριβής χρόνος της διεξαγωγής του, παρακαλούμε τους συναδέλφους της Κρήτης να επικοινωνήσουν μαζί μας, ώστε με τις προτάσεις τους να συνδιαμορφώσουμε το πρόγραμμα.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η  Γραμματέας             Η  Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα             Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.