Ψηφισμα για τους μεταναστες

06.09.12

Ψήφισμα ΑΘΗΝΑ  6-9-2012
 Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί που συναντηθήκαμε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του ετήσιου πανελλαδικού Συνεδρίου της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων στην ΑΣΚΤ, εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για τα ρατσιστικά πογκρόμ που έχουν ξεσπάσει κατά μεταναστών και προσφύγων στη χώρα μας.

Σήμερα που όλοι είμαστε θύματα της καταλήστευσης και της διαφθοράς, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε όλο τον κόσμο,
σήμερα που οι λαοί ωθούνται μέσα από πολέμους αλλά και οικονομικούς πολέμους, στην προσφυγιά και την οικονομική φυγή, ή στην αυτοκτονία, όπως συμβαίνει και στην Ελλάδα,
σήμερα που βλέπουμε να αιμορραγεί η χώρα μας και χιλιάδες Έλληνες να φεύγουν ως οικονομικοί μετανάστες,
αρνούμαστε να στρέφεται ο άνθρωπος ενάντια στο συνάνθρωπο για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων και των χρηματιστών.
Αρνούμαστε να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι είναι δίκαιο να έχουν ανοίξει τα σύνορα στο κεφάλαιο και να έχουν κλείσει για τους ανθρώπους. 
Μαθαίνουμε για ξυλοδαρμούς από οργανωμένες φασιστικές συμμορίες και για το φόβο των μαθητών να κυκλοφορήσουν.
Δηλώνουμε πως οι κακοποιήσεις μαθητών μας που γίνονται στη Γλυφάδα, στην Κυψέλη, στα Πατήσια και σε άλλες γειτονιές και περιοχές της χώρας, όχι μόνο μας αφορούν ως εκπαιδευτικούς, αλλά αφορούν και όλους τους μη αλλοδαπούς μαθητές μας στους οποίους διδάσκουμε τις αξίες της φιλοξενίας και της μέθεξης σε όλους τους πολιτισμούς.
Οι μαθητές μας σήμερα βλέπουν τον Ξένιο Δία να διασύρεται από το ρατσισμό που καλλιεργείται από κρατικούς και παρακρατικούς ομονοούντες, οι οποίοι μάλιστα δηλώνουν πως «δεν είδατε ακόμα τίποτα».
Είδαμε, καταλάβαμε και δεν θέλουμε να δούμε περισσότερο, γνωρίζοντας πως όπως κι άλλοτε στην ιστορία διδάσκουν το μίσος, γιατί ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα στη διαφθορά τους.
Θεωρούμε λοιπόν, πως δεν πληγώνονται μόνο οι αλλοδαποί μαθητές μας και οι γονείς τους, πληγώνεται ο πολιτισμός που διδάσκουμε σε όλα τα παιδιά.
Διότι  κάνουν να φαίνονται υποκριτικά τα ψηφίσματα που έχει συνυπογράψει η Ελλάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, όταν το μόνο που προσπαθεί η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της είναι να υποκύπτει στους εκβιασμούς συνθηκών της Ευρώπης που ψηφίστηκαν χωρίς την έγκριση των λαών μας, όπως της Σένγκεν και του Δουβλίνου 2, για εγκλωβισμό και εξόντωση φτωχών ανθρώπων στην Ευρωπαϊκή μεθόριο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να κινητοποιηθούμε και να στηρίξουμε τους μαθητές μας ανεξάρτητα από φυλή, εθνικότητα ή θρησκεία, να καταγγέλλουμε και συστηματικά να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων, για τη σωματική και ψυχική τους ασφάλεια.
Τέλος καλούμε τους εκπαιδευτικούς ευρύτερα, να κινητοποιηθούμε ώστε η Ελλάδα να μην επιτρέψει στις νεοφασιστικές ιδέες και πρακτικές να επικρατήσουν στα σχολεία και στους δρόμους των πόλεων και των χωριών μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.