Το συνέδριο της ένωσης εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην ΑΣΚΤ

stigmiotima

ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παπαναστασίου 49  104 45 ΑΘΗΝΑ  Τηλ. Φαξ.: 210 8321783

e-mail: enoshkkm@otenet.gr http:// www.art-teachers.com

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

   7-9-2015

Συνέδριο της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων

Το ετήσιο Συνέδριο της Ένωσής μας πραγματοποιήθηκε για μια ακόμα φορά στην ΑΣΚΤ, στις 2-5 Σεπτέμβρη 2015.

Το άνοιγμα των εργασιών την πρώτη μέρα το πρωί, ξεκίνησε με την ενημέρωση των παρευρισκομένων για την απώλεια δύο εκλεκτών συναδέλφων και μελών της Ένωσής μας, της Άριας Κομνιανού και του Πέτρου Ρουκουτάκη. Παρουσιάστηκε με λίγα λόγια η ζωή και το έργο τους και κρατήθηκε στη μνήμη τους ένα λεπτό σιγής.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από την πρόεδρο της ΟΛΜΕ Ελένη Ζωγραφάκη και την πρόεδρο του ΕΕΤΕ, Εύα Μελά.

Με θέμα «τους σημερινούς όρους, τη σημασία και την προοπτική του αγώνα των εικαστικών» που αναπτύχθηκε από τη Ζωή Χατζή, «τον κομβικό ρόλο του Ελευθέρου Σχεδίου» από το Χρήστο Αλαβέρα και «τη διδασκαλία του Γραμμικού Σχεδίου» από την Κάλλια Παπαθεοδώρου, αναπτύχθηκε ουσιαστικός διάλογος και συζήτηση από τους παρευρισκόμενους.

Σε συνέχεια της μεσημεριανής διακοπής έγιναν οι παρουσιάσεις των εργαστηρίων που θα ακολουθούσαν τις επόμενες ημέρες, από τους εισηγητές:

Εργαστήριο λιθαναγλύφων σε μάρμαρο, θέατρο σκιών, δημιουργία παιχνιδιών με φτωχά υλικά, εργαστήριο δημιουργίας προσωπικών και συλλογικών εμβλημάτων, χαρτοϋφαντική, δημιουργία δικτύου δράσης και τέχνης, και τέλος εργαστήριο Γραμμικού Σχεδίου.

Τα εργαστήρια ήταν πολύ ενδιαφέροντα και είχαν αξιοσημείωτη συμμετοχή.

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση.

Έγινε ο απολογισμός δράσης της χρονιάς που πέρασε από το ΔΣ και ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος.

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκαν οι παρουσιάσεις καλλιτεχνικών θεμάτων από εικαστικούς εκπαιδευτικούς οι οποίες κατά κοινή ομολογία κράτησαν ψηλά το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων και απέσπασαν θετικά σχόλια.

Αυτή τη χρονιά, για λόγους που ήταν πάνω και πέρα από τις δυνάμεις μας, η συμμετοχή του Συνεδρίου ήταν μειωμένη κατά 150 άτομα περίπου. Αυτό το χρεώνουμε τόσο στις επερχόμενες εκλογές (αρκετοί διευθυντές δε έδιναν άδειες), όσο και στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Οι μετακινήσεις των συναδέλφων από την περιφέρεια ήταν επίσης μικρότερες στον αριθμό.

Οπωσδήποτε και τα έσοδα από τις συνδρομές ήταν μειωμένα, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε δυσκολία ως προς την ανταπόκριση τακτοποίησης των υποχρεώσεών μας (εξόφληση έκδοσης Εικαστικής Παιδείας, τρέχοντα έξοδα κλπ).

Αρκετοί ήταν οι συνάδελφοι που στη διάρκεια του Συνεδρίου, πέρασαν από την αποθήκη της Ένωσης, όπως ήταν προγραμματισμένο, και παρέλαβαν δωρεάν τη σειρά της Εικαστικής Παιδείας.  Για υπενθύμιση, επισυνάπτουμε τη σχετική ανακοίνωση για όσους δεν παραβρέθηκαν, ώστε να τα προμηθευτούν τη χρονιά που ακολουθεί.

Παρακαλούμε, αν είναι δυνατόν, όσοι δεν συμμετείχατε στο Συνέδριο, να τακτοποιήσετε την ετήσια συνδρομή σας ταχυδρομικά.

Για το ΔΣ της Ενωσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.