1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. “ΕΘΝΟΣ”

1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜ. “ΕΘΝΟΣ”

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ στη συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη, 26/8 αποφάσισε (ομόφωνα) τον παρακάτω προγραμματισμό της Ομοσπονδίας για το επόμενο διάστημα:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

 1. Παρασκευή, 29/8: στις 9 π.μ. συνάντηση με το ΔΣ της ΔΟΕ για συντονισμό δράσης των δύο Ομοσπονδιών.
 2. Παρασκευή, 29/8: στις 11 π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ μαζί με τη ΔΟΕ για διορισμούς εκπαιδευτικών, κενά, διαθεσιμότητες. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν.
 3. Σάββατο, 6/9: στις 11 π.μ. σύσκεψη των αιρετών και μελών των ΔΣ των ΕΛΜΕ Βορ. Ελλάδος (Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης) και Θεσσαλίας, στην ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη (Προξ, Κορομηλά 51), με αντικείμενα τα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών με την έναρξη της νέας χρονιάς και τον προγραμματισμό δράσης.
 4. Σάββατο, 6/9: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 18.30 στο Άγαλμα Βενιζέλου. Θα υπάρξει ανακοίνωση – κάλεσμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών τις επόμενες ημέρες με τις λεπτομέρειες της μεταφοράς των συμμετεχόντων από Αθήνα.
 5. Τετάρτη, 10/9: Πανελλαδικές παραστάσεις διαμαρτυρίας στις Δ/νσεις Δ.Ε. για τα κενά, τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις μετακινήσεις των μαθητών, κ.λπ. Καλούμε τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ να οργανώσουν τις κινητοποιήσεις αυτές σε συνεργασία και με άλλους φορείς της εκπαίδευσης (γονείς, κ.λπ.).
 6. Θα ζητηθεί άμεση συνάντηση με τον Υπ. Παιδείας.
 7. Θα επιδιωχθούν συναντήσεις με όλα τα κόμματα.
 8. Προγραμματισμός ΓΣ: Η ΓΣ Προέδρων των ΕΛΜΕ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 27/9 στην Αθήνα. Οι ΓΣ των ΕΛΜΕ θα γίνουν από 22/9 – 26/9. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει για την εισήγηση στις 9/9 και στις 16/9.
 9. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα συνεδριάσει στις 2/9 συζητώντας ως ξεχωριστό θέμα την Αξιολόγηση και τη δράση της Ομοσπονδίας ενάντια στην υλοποίησή της.
 10. Θα εκδοθούν ανακοινώσεις: α) για τα προβλήματα στην έναρξη της χρονιάς και β) τις αποσπάσεις.
 11. Να υπάρξει άμεση συνεννόηση με την ΑΣΓΜΕ προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις για το θέμα των μετεξεταστέων της Α΄ Λυκείου και τα προβλήματα που προκύπτουν με την έναρξη της νέας χρονιάς.
 12. Να συλλεχθούν στοιχεία από τους Αιρετούς και τις ΕΛΜΕ μέχρι 6/9 για όσους θα παρευρεθούν στη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη και μέχρι 10/9 για την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να προετοιμαστεί συνέντευξη τύπου με την έναρξη της νέας χρονιάς.

 Επίσης θα βγουν ανακοινώσεις

 1. για τις αποσπάσεις : α) να ικανοποιηθούν όλες σε όσα κενά υπάρχουν β) να γίνουν και σε ειδικότητες που πλεονάζουν γ) οι αποσπάσεις από Δ/θμια σε Π/θμια να συνεξεταστούν με τις αιτήσεις εντός ΠΥΣΔΕ και η τοποθέτηση να γίνει ΜΑΖΙ με τους αποσπασμένους της Π/θμιας (το θέμα αυτό θα τεθεί και στη ΔΟΕ την Παρασκευή)
 2. Για τα προβλήματα των σχολείων: Θα περιέχει αναφορά στις φημολογίες για κατάργηση ειδικοτήτων και τις παράλληλες αναθέσεις  και το θέμα μόνιμων διορισμών

Προγραμματισμός

Απάντηση στο Έθνος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.