Ενωση εκπαιδευτικών εικαστικών μαθημάτων: Κάλεσμα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στο υπ. Παιδειίας 17/6

cimg2520

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΟΕ

στο Υπουργείο Παιδείας

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 ώρα 11:30

Τα κεντρικά αιτήματα με τα οποία η ΔΟΕ καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση

• Άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.

• Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα

• Καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.

• Καμία παρακράτηση μισθού για τους αναπληρωτές

• Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

• Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα Νηπιαγωγεία.

• Την απόδοση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων

νημέρωση για τη δράση της Ένωσης στο θέμα των αναπληρωτών Αισθητικής Αγωγής

  1. 1.  Ένωσή μας επιδίωξε συνεργασία με τους φορείς Αισθητικής Αγωγής, (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Επιστημονικό Σύλλογο Θεατρολόγων και Ομοσπονδία Γονέων Αττικής) και εξέδωσε κοινό ψήφισμα για τα θέματα Παιδείας και Αισθητικής Αγωγής.

Την Τρίτη 7 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας κατάθεση κοινού ψηφίσματος από όλους τους φορείς.

Η κατάθεση είχε μορφή κινητοποίησης – διαμαρτυρίας με την ενεργό και δυναμική συμμετοχή των εκπαιδευτικών από κάθε κλάδο που με το «νέο ενιαίο σχολείο» πλήττονται βάναυσα.

  Οι εκπρόσωποι που παραβρεθήκαμε σ’ αυτήν την πρωτοβουλία συναντηθήκαμε με τον κ. Αθανασόπουλο, σύμβουλο στο γραφείο του Υπουργού κ. Φίλη. Ο ίδιος ο Υπουργός δεν εμφανίστηκε τελικά στην συνάντηση.

Από την πλευρά του Υπουργείου, δεν υπήρξε καμία δέσμευση για την κατάργηση της διάταξης που επιτρέπει την δεύτερη ανάθεση των μαθημάτων ειδικότητας (μουσική, εικαστικά, θεατρική αγωγή, γυμναστική) στους δασκάλους οδηγώντας χιλιάδες αναπληρωτές ειδικοτήτων στην απόλυση.

Καμία απάντηση για την κάλυψη των ήδη υπαρχόντων κενών από μόνιμο διδακτικό προσωπικό, αναφέροντας μόνο μετά από δική μας πίεση ότι προτίθενται να κάνουν σύσταση κλάδων σε όσους δεν έχουν, αλλά πάλι χωρίς καμία σαφή αναφορά στον αριθμό των οργανικών ανά κλάδο ή το χρονοδιάγραμμα αυτής.

Κανένας σχεδιασμός κι αναφορά για το πόσους αναπληρωτές προτίθεται να προσλάβει η κυβέρνηση

Καμία απάντηση για το ποιο ήταν το σκεπτικό της περικοπής του μαθήματος της Θεατρικής Αγωγής στις τάξεις Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού.

Καμία δέσμευση για κάλυψη και εκσυγχρονισμό της υλικοτεχνικής υποδομής. 

Ο ίδιος, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί τη β’ ανάθεση και να δημιουργήσει τριβές μεταξύ δασκάλων και διδασκόντων των καλλιτεχνικών μαθημάτων, μίλησε υποτιμητικά και με θρασύτητα προς τον κλάδο των διδασκόντων των καλλιτεχνικών μαθημάτων, και άφησε να εννοηθεί ότι οι διπλωματούχοι καλλιτέχνες, πιθανόν να μην είναι οι πλέον κατάλληλοι για να διδάξουν τα μαθήματα αυτά!!! 

Μάλιστα ο κύριος Αθανασόπουλος υποστήριξε ότι η λειτουργία των σχολείων θα είναι ικανοποιητική και ομαλή με διάθεση των ωρών που πλεονάζουν των δασκάλων σε όποια αντικείμενα δεν υπάρξει εκπαιδευτικός ειδικότητας και μάλιστα με το ευχολόγιο αυτό να αποτελέσει λύση για την έναρξη των σχολείων και να μην συνεχιστεί εσαεί!

… το μόνο για το οποίο δεσμεύτηκε είναι ότι «τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, στην ώρα τους»! Προφανώς εννοώντας ότι αγιασμός θα γίνει την προγραμματισμένη ημερομηνία της σχολικής έναρξης! Τα παιδιά θα είναι εκεί αλλά προφανώς… χωρίς το απαραίτητο διδακτικό προσωπικό!

Σε μια εποχή που υπάρχει το απαιτούμενο επιστημονικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό για να διδάξει με επάρκεια τα παιδιά μας, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας μας παραπέμπει στο οπισθοδρομικό εκπαιδευτικό μοντέλο, όπου ένας δάσκαλος θα κάνει τα πάντα!

Επειδή όλα αυτά είναι κωμικοτραγικά, αν μη τι άλλο, εμείς από την μεριά μας, σε συμμαχία τόσο με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς κλάδους όσο και με τους γονείς, θα συνεχίσουμε να πιέζουμε για την υλοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας, για την υπεράσπιση της δουλειάς μας, του πολιτισμού μας, του μέλλοντος των παιδιών μας!

  2.  Δώσαμε το «παρών» με αντιπροσωπευτική συμμετοχή στην εκπαιδευτική κινητοποίηση στις 8 Ιουνίου 2016.

  1. Την Τρίτη 14 Ιουνίου μετά από αίτησή μας, γίναμε δεκτοί από τη ΔΟΕ στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ στα γραφεία της.

Ενημερώσαμε για το κοινό ψήφισμα και εκθέσαμε αναλυτικά το σοβαρό εργασιακό θέμα των αναπληρωτών ειδικοτήτων αισθητικής αγωγής που προκύπτει από τη νέα Υπουργική Απόφαση. Προσπαθήσαμε να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις που θα ανακουφίσουν και δεν θα διχάσουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών.

Αφού μας άκουσαν, παρέλαβαν το κοινό ψήφισμα για το οποίο μας είπαν ότι δεν είχαν ενημερωθεί, μας δήλωσαν ότι συμφωνούν γενικά στο περιεχόμενο των αιτημάτων μας και ότι αφού η ΔΟΕ ζητάει την απόσυρση της Υ.Α. δεν μπορεί να μπει σε επιμέρους διευθετήσεις οι οποίες δεν είναι της ώρας.

Μας κάλεσαν να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Παρασκευής και να παραβρεθούμε στο Συνέδριο της ΔΟΕ προκειμένου να εκθέσουμε πάλι το θέμα στην ολομέλεια.

Εμείς συμμετέχουμε και καλούμε μαζικά φορείς, εκπαιδευτικούς, καλλιτέχνες, γονείς σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα εξαγγελθούν το επόμενο διάστημα για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα, με πρώτο σταθμό την κινητοποίηση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 και ώρα 11:30 στο Υπουργείο Παιδείας που έχει προγραμματίσει η ΔΟΕ και είμαστε σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα για κλιμάκωση της δράσης μας!

Θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις την δουλειά μας, τον πολιτισμό μας, το μέλλον των παιδιών μας!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.