ΕΝΕΚΕΜ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18-1-2014

Θέματα: Συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ / Ενηέρωση την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου / Ημερίδα με θέμα «Η Μάσκα στην Τέχνη».

Αγαπητοί συνάδελφοι Ευχόμαστε μια καλή, δημιουργική, με υγεία και δύναμη, χρονιά.

1. Σας ενημερώνουμε ότι χθες Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 14:00 το μεσημέρι έγινε συνάντηση στο ΥΠΑΙΘ αντιπροσωπίας του ΔΣ της Ένωσης με τον κ. Γιαννόπουλο, Διευθυντή του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κεδίκογλου, στον οποίο εκθέσαμε αναλυτικά: 

α. Το θέμα του απαράδεκτου αποκλεισμού των συναδέλφων που είναι σε διαθεσιμότητα ενώ κατέχουν δεύτερο πτυχίο ΠΕ08, και ζητήσαμε την άμεση αποκατάστασή τους στις δομές της Γενικής Παιδείας. 
β. Την αναγκαιότητα της επανένταξης των Καλλιτεχνικών και Εφαρμοσμένων Σπουδών στα ΕΠΑΛ. 
γ. Τέλος το θέμα της έξωσης του Σχεδίου (Γραμμικό και Ελεύθερο) από τη Β΄ και Γ΄ Ενιαίου Λυκείου. Αντιμετωπίσαμε την ίδια εικόνα της «άγνοιας», έδειξε ότι δεν γνώριζε κανένα από τα θέματα που εκτέθηκαν, συμφωνούσε μαζί μας για όλα και υποσχέθηκε να τα μεταφέρει στον Υφυπουργό, αφού μας διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει και αυτός να μας κλείσει συνάντηση μαζί του.

 

 

2. Το ΔΣ της Ένωσης καλεί τα μέλη του σε συγκέντρωση την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 6μμ στην αίθουσα του κινηματογράφου στην ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256. Θα γίνει ενημέρωση από το ΔΣ για τα θέματα που αφορούν τον κλάδο μας και αντίστοιχα περιμένουμε να αντλήσουμε πληροφορίες και γενικότερα να υπάρξει αλληλοενημέρωση και μεταφορά συγκεκριμένων εμπειριών, συναδέλφων που διδάσκουν στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

3. Προγραμματίζουμε επίσης το Φεβρουάριο με αφορμή τις εορτές της αποκριάς, να πραγματοποιήσουμε ημερίδα με θέμα «Η Μάσκα στην Τέχνη». Η ημερίδα θα γίνει το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ώρες 10:00 – 14:00 στον κινηματογράφο της ΑΣΚΤ, Πειραιώς 256. Θα γίνουν παρουσιάσεις κατασκευής μάσκας με διάφορα υλικά από εικαστικούς εκπαιδευτικούς και θα ακολουθήσουν εργαστήρια κατασκευής μάσκας, στο εργαστήριο Διδακτικής της Τέχνης, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου το πρωί και το επόμενο τριήμερο 14, 15 και 16 Φεβρουαρίου. Όσοι συνάδελφοι επιθυμείτε να παρουσιάσετε κάποια πρωτότυπη εργασία σχετικά με τη μάσκα, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την Ένωση μέχρι τέλος Ιανουαρίου για να συμπεριληφθείτε στο πρόγραμμα. Οι δηλώσεις συμμετοχής όσων επιθυμούν να συμμετέχουν στα εργαστήρια θα γίνουν στο τέλος της ημερίδας. Όπως πάντα θα υπάρξει μια συμβολική τιμή συμμετοχής για τα υλικά και την ενίσχυση της Ένωσης. Η πρόσκληση για την ημερίδα και τα εργαστήρια είναι ανοιχτή και στους φίλους της Ένωσης.

Στις αρχές Φεβρουαρίου θα ανακοινωθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Η Γραμματέας: Ν. Παληοκώστα / Η Πρόεδρος: Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.