Σεμινάρια Σχεδίου για το Λύκειο στην ΑΣΚΤ‏- Δήλωση συμμετοχής έως 24/10

CIMG1868

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΣΧΕΔΙΟΥ – ΤΡΙΩΡΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Οκτώβριος – Νοέμβριος 2015
ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256)

Τα σεμινάρια – εργαστήρια του Γραμμικού Σχεδίου που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης στην ΑΣΚΤ τον Σεπτέμβριο 2015, έδωσαν κάποιες πρώτες βοηθητικές οδηγίες σε συναδέλφους που πρόκειται να διδάξουν στο Λύκειο.
Ωστόσο διαπιστώθηκε από όλους μας ότι είναι αναγκαίο να συνεχιστούν με πιο συγκεκριμένες εργαστηριακές ασκήσεις.
Η Ένωση ανταποκρινόμενη στα αιτήματα αρκετών συναδέλφων μας, προγραμματίζει τη διοργάνωση κύκλου σεμιναρίων Σχεδίου, στο αμέσως επόμενο διάστημα.
Επίσης διαπιστώνουμε, από την επικοινωνία που έχουμε με τα μέλη μας, ότι είναι χρήσιμο να αναπτυχθεί ένας πιο αναλυτικός διάλογος γύρω από το Σχέδιο γενικά (Ελεύθερο και Γραμμικό) και τη μεθοδολογία της διδακτικής του στο Λύκειο, αλλά και για τα θέματα που αφορούν ωράριο (εντός- εκτός ωρολογίου προγράμματος) αριθμός μαθητών ανά τμήμα, αριθμός δημιουργίας τμημάτων κλπ., ιδιαίτερα φέτος που εφαρμόζεται το 2ωρο μάθημα επιλογής στη Γ΄ Λυκείου.

Έτσι το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 (Αίθουσα Ντε Κίρικο)
10:00 – 12:00 «Η μεθοδολογία διδακτικής του Ελευθέρου Σχεδίου στο Λύκειο»
12:00 – 15:00 «Η μεθοδολογία διδακτικής Γραμμικού Σχεδίου στο Λύκειο»
(επανάληψη των οδηγιών που δόθηκαν στις συναντήσεις του Σεπτέμβρη, για όσους δεν κατάφεραν να τις παρακολουθήσουν).

Ανάμεσα στην κατάθεση εμπειρίας των εισηγητών, θα αναπτυχθεί διάλογος, για τα επιμέρους μικροπροβλήματα που προκύπτουν στη διάρκεια της διδασκαλίας του μαθήματος.
Θα ακολουθήσουν στην αίθουσα Αρχιτεκτονικής τρία τρίωρα εργαστήρια, για καλύτερη εξάσκηση και αποτελεσματικότερη εκμάθηση, στις παρακάτω ημερομηνίες και ώρες:

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015 16:30 – 19:30 (Αίθουσα Αρχιτεκτονικής)
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015 16:30 – 19:30 (Αίθουσα Αρχιτεκτονικής)
Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015 16:30 – 19:30 (Αίθουσα Αρχιτεκτονικής)

Όσοι ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίου, είναι σκόπιμο να παρακολουθήσετε και τα τέσσερα εργαστήρια (συμπεριλαμβανομένου και του εισαγωγικού με τις πρώτες οδηγίες).
Το συνολικό ποσό συμμετοχής είναι 30€ και αφορά το πλήρες πρόγραμμα 12 ωρών και την παραλαβή φωτοτυπημένων αναλυτικών οδηγιών και ασκήσεων.
Η Κάλλια Παπαθεοδώρου διδάσκει αφιλοκερδώς. Τα έσοδα είναι για την ενίσχυση της Ένωσης. Προς διευκόλυνση, το ποσό των 30€ μπορεί να δοθεί τμηματικά ανά εργαστήριο.

Τα υλικά που θα χρειαστούν είναι:
Σελοτέϊπ γαλακτερό
Χάρακα 60 ή 70 εκ.
Ορθογώνιο τρίγωνο πλευράς 35 εκ.
Ισόπλευρο τρίγωνο πλευράς 35 εκ.
Δύο αντίστοιχα τρίγωνα μικρά πλευράς 10εκ.
Ένα μηχανικό μολύβι με μύτες διαμέτρου 05 χιλ. και μύτες 2Β και 2Η
Γόμα σχεδίου άσπρη
Διαβήτη καλό

Οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας στα e-mail της Ένωσης (enoshkkm@otenet.gr και enosieem@gmail.com) μέχρι την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στη συγκέντρωση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.