Εκτακτη Ενημέρωση 24-3-2015 ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ, ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Εκτακτη Ενημέρωση 24-3-2015

Όπως γνωρίζετε στις 20/3/2015 σας αποστείλαμε ενημέρωση σχετική με τις άδειες αναπληρωτών για παρακολούθηση του Σεμιναρίου στην Καλαμαριά.
Η Ένωσή μας στηριγμένη στην επικοινωνία που είχε με το τμήμα έγκρισης αδειών του Υπ. Παιδείας, κάλεσε τους εικαστικούς αναπληρωτές να παρακολουθήσουν το Σεμινάριο της Ένωσης κανονικά όπως και οι μόνιμοι.

Ωστόσο στη συνέχεια υπήρξαν οι παρακάτω ανατροπές:
Ενημερωθήκαμε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας ότι με βάσει το νόμο για τις άδειες της 5/5/2014 Φ351.5/43/67/822/Δ1 ΑΔΑ:Β1ΦΓ9-4ΘΑ, στη σελίδα 17 που αναφέρεται στις άδειες αναπληρωτών, πουθενά δεν αναφέρεται σε άδεια για επιμορφωτικούς λόγους.

Στηριγμένοι σε αυτό οι Διευθυντές των σχολείων αρνήθηκαν να δώσουν επιμορφωτικές άδειες και πρότειναν τις κανονικές.
Η Διεύθυνση Δ. Μακεδονίας μετά από αυτό επικοινώνησε με το αντίστοιχο τμήμα αδειών του Υπουργείου, το οποίο αναγνώρισε το λάθος του και στη συνέχεια μας ενημέρωσαν για την κατάσταση.

 

Σήμερα Τρίτη 24/3 επικοινωνήσαμε με το γραφείο Υπουργού Παιδείας και εκθέσαμε το πρόβλημα.
Ο Υπουργός Παιδείας κ. Τάσος Κουράκης αφού ενημερώθηκε για το καθεστώς των αδειών, αναγνώρισε ότι οι άδειες για επιμορφωτικούς ή επιστημονικούς λόγους, που ισχύουν στο άρθρο 59 του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα για τους μόνιμους, πρέπει να ισχύσουν και για τους αναπληρωτές.

Για το λόγο αυτό άμεσα θα προωθηθεί σχετική εγκύκλιος.

Λόγω της αργίας της 25ης Μάρτη, η εγκύκλιος δεν θα μπορέσει να κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη αλλά την Πέμπτη 26 Μαρτίου. Δηλαδή στην έναρξη του Σεμιναρίου μας.

Αυτό όπως καταλαβαίνουμε όλοι γίνεται στο παρά πέντε, βεβιασμένα και δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει τίποτε παραπάνω από αυτό που έγινε.

Με βάση την παραπάνω ενημέρωση και με προσωπική ευθύνη, ο κάθε συνάδελφος εικαστικός αναπληρωτής, ας πράξει τα δέοντα.
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Η Γραμματέας Η Πρόεδρος
Ν. Παληοκώστα Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.