Σεμινάρια της Ένωσης -Art Therapy

ΑΘΗΝΑ  30 / 11 / 2012
Σεμινάρια  γνωριμίας  με τη  θεραπεία  μέσω  των  εικαστικών  (Art Therapy PDF)
                                                                                                                                         
Στη διάρκεια του ετήσιου πανελλαδικού συνεδρίου της Ένωσης στην ΑΣΚΤ το Σεπτέμβριο 2012,

ανάμεσα στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ήταν και το εργαστήριο γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy).
Η ζήτηση για συμμετοχή σε αυτό το εργαστήριο, ξεπέρασε κατά πολύ τον αριθμό που καλύψαμε, αφού ήταν μόνο δύο δίωρα εργαστήρια 20 ατόμων την ίδια ημέρα.
Δεχθήκαμε προτάσεις τόσο από τους συμμετέχοντες, όσο και από όσους δεν συμπεριελήφθησαν επειδή έκλεισε ο κατάλογος, να τα επαναλάβουμε μέσα στη χρονιά.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την υπεύθυνη του παραπάνω εργαστηρίου Ιωάννα Κιλίμη, προγραμματίζουμε να πραγματοποιήσουμε στη διάρκεια του χειμώνα ένα νέο κύκλο σεμιναρίων γνωριμίας με τη θεραπεία μέσω των εικαστικών (Art Therapy).

Τα σεμινάρια αυτά τα οποία θα είναι επιπέδου “Masterclass”, θα έχουν επιμορφωτικό χαρακτήρα, και θα αγκαλιάσουν ένα μεγάλο αριθμό μελών μας, πτυχιούχων των ΑΣΚΤ, αλλά και ειδικών Παιδαγωγών, Νηπιαγωγών, Δασκάλων, κλπ.

Μέσα από τις συναντήσεις αυτές θα δοθούν  πολύτιμες πληροφορίες γύρω από θέματα Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας,  σε συνδυασμό με  τις ευρύτερες μεθόδους εφαρμογής του παιχνιδιού, τη δημιουργική ενασχόληση με το ευρύ φάσμα των θεραπευτικών ιδιοτήτων των εικαστικών υλικών. Θα έχουν τόσο θεωρητικό όσο και βιωματικό χαρακτήρα.
(Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό κείμενο της εισηγήτριας καθώς και σύντομο βιογραφικό της σημείωμα).

Τα παραπάνω σεμινάρια προγραμματίζονται κατ’ αρχήν να γίνουν στην αίθουσα Διδακτικής της Τέχνης στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256), σε τρεις τρίωρες απογευματινές συναντήσεις, στις ημερομηνίες Παρασκευή 11, 18 και 25 Ιανουαρίου 2013, ώρες 18:00-21:00.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων κάθε εργαστηρίου δεν θα ξεπερνάει τα 40 άτομα.
Το κάθε ένα από τα τρία εργαστήρια θα είναι αυτοτελές και με διαφορετική θεματική ενότητα, ώστε ο ενδιαφερόμενος, να μπορεί να επιλέξει ένα, δύο ή και τα τρία εργαστήρια.

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί έντυπο υλικό από το Μεταπτυχιακό στην Art Therapy του Πανεπιστημίου «The School of the Art Institute of Chicago» (Σικάγο Αμερικής) και βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Για τα παραπάνω σεμινάρια θα υπάρχει το συμβολικό ποσό συμμετοχής των 25€ το άτομο για κάθε τρίωρο, το οποίο θα ανταποκρίνεται στην αμοιβή του εκπαιδευτή, στα υλικά των εργαστηρίων και στην ενίσχυση της Ένωσης.
Για τα μέλη της Ένωσης η συμμετοχή σε ένα τρίωρο εργαστήριο θα είναι 25 €, για δύο τρίωρα 40 € και για τρία τρίωρα 55 €.

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα ξεκινήσουν την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου στη συγκέντρωση που θα γίνει στην ΑΣΚΤ και θα συνεχιστούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Ένωσης (e-mail: enoshkkm@otenet.gr). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Εάν ο αριθμός υπερβεί τα 40 άτομα το κάθε εργαστήριο, στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί δεύτερος κύκλος το Φεβρουάριο.

Θα ακολουθήσουν νεώτερες και λεπτομερέστερες διευκρινίσεις μετά τη συγκέντρωση της Τρίτης 4 Δεκεμβρίου στην ΑΣΚΤ.

              Για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

               Η  Γραμματέας                                                                       Η  Πρόεδρος
    Ν. Παληοκώστα                                                                         Ζ. Χατζή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.