Διήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό Σεμινάριο στην ΑΣΚΤ, Φεβρουάριος 2023

Προετοιμάζουμε το Διήμερο Εικαστικό – Παιδαγωγικό Σεμινάριο «Ενδυνάμωση και δημιουργικότητα στο σχολείο μέσα από τα Εικαστικά» στην ΑΣΚΤ (Πειραιώς 256), Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

Το ΔΣ της Ένωσης αμέσως μετά το σεμινάριο που έγινε στο Ρέθυμνο Κρήτης στις 13-14 Ιανουαρίου, συναντήθηκε τη Δευτέρα 16/1 για να προγραμματίσει την παραπέρα δράση του. Σε αυτό το διάλειμμα κόψαμε την πεντανόστιμη πίτα, αλλά… στο μοίρασμα δεν βρήκαμε το φλουρί, γιατί είχε ξεχάσει ο φούρναρης να το βάλει!!! Τι λέτε, συμβολίζει κάτι αυτό;

Δεν ξέρουμε, αλλά με μειωτικό ταμείο και με έξοδα ταξιδιού από τα μέλη του ΔΣ, καταφέραμε να καλύψουμε τα έξοδά του από τις συνδρομές των συμμετεχόντων μελών, και είμαστε πάλι μείον!

Ωστόσο, όπως μας είπαν οι φιλόξενοι συνάδελφοι από Κρήτη, το σεμινάριο της Ένωσης  και μέσα από τις δυσκολίες του, ήταν «ένεση χαράς, γνώσης και δημιουργίας. Όποτε βρισκόμαστε πολλοί μαζί τα vibs πολλαπλασιάζονται. Ευχαριστούμε!! Ανυπομονούμε για το επόμενο».

Προχωράμε λοιπόν με την προετοιμασία του επόμενου χειμερινού σεμιναρίου, που θα πραγματοποιηθεί στη ΑΣΚΤ Αθήνας, στις 10-11 Φεβρουαρίου  2023. Ήδη η έγκριση άδειας από το ΥΠΑΙΘ, που αφορά στους εικαστικούς εκπαιδευτικούς (ΠΕ08) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, έχει σταλεί στα σχολεία και νέοι συνάδελφοι κυρίως αναπληρωτές παίρνουν τηλέφωνα για περισσότερες πληροφορίες. (Επισυνάπτουμε την έγκριση άδειας από ΥΠΑΙΘ).

Για τις εισηγήσεις και εργαστήρια του σεμιναρίου με θέμα: «Ενδυνάμωση και δημιουργικότητα στο σχολείο μέσα από τα Εικαστικά», σας ζητούμε όποιοι ενδιαφέρεστε  να συμμετέχετε με

  • Α) Εισήγηση επιλέγοντας μια διδακτική ενότητα εικαστικής διδασκαλίας ή αναφοράς ενός προβλήματος που αντιμετωπίστηκε στην τάξη και την παιδαγωγική λύση που δόθηκε (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο).
  • Β)  οργάνωση εργαστηρίου με συμμετοχή 20 ατόμων με το αντίστοιχο θέμα,

παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2023 στέλνοντας στο e-mail της Ένωσης τον τίτλο του θέματος και μια μικρή περίληψη. Ανάλογα με τη συμμετοχή θα διαμορφωθεί το πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα γίνει ενημέρωση και συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στα θέματα του κλάδου μας.

Το σεμινάριο θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν όσοι διδάσκουν στην Αττική και συγκεκριμένους νομούς που παραθέτουμε: (Νομοί: Αττικής, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Εύβοιας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Κυκλάδων, Δωδεκανήσου, Χίου, Λέσβου, Σάμου).

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σημειώνουμε ότι άδεια για επιμορφωτικούς και επιστημονικούς λόγους,  δικαιούνται όπως οι μόνιμοι και οι αναπληρωτές!

Έγκαιρα ενημερώνετε τους Διευθυντές των σχολείων σας και τη Διεύθυνση, ζητώντας την άδεια. Τους δίνετε την έγκριση άδεις του Υπουργείου που επισυνάπτουμε. Το πρόγραμμα θα το πάτε στην επιστροφή σας μαζί με τη βεβαίωση παρακολούθησης. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα δημοσιευθεί έγκαιρα στις αρχές Φεβρουαρίου 2023. Οι ώρες θα είναι 09:00 – 20:00. Θα λειτουργεί το εστιατόριο της Σχολής και κυλικείο.

Οι νέοι συνάδελφοι που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Ένωσης, είναι απαραίτητο παράλληλα με την ετήσια συνδρομή, να έχουν μαζί τους το αντίγραφο του πτυχίου τους.

Όπως θα ενημερωθήκατε, αυτή τη χρονιά στο Συνέδριο της Ένωσης τον Σεπτέμβριο, αλλά και τον Ιανουάριο στην Κρήτη, έγινε διανομή της σειράς των τευχών της Εικαστικής Παιδείας που πλεονάζουν στην αποθήκη.

Το ΔΣ αποφάσισε να επαναληφθεί το ίδιο εγχείρημα και σε αυτό το σεμινάριο του Φεβρουαρίου. Έτσι θα γίνει δωρεάν διανομή ολόκληρης της σειράς της Εικαστικής Παιδείας, (25 τεύχη βάρους 15 κιλών) σε κάθε αναπληρωτή ή νεοδιόριστο εικαστικό εκπαιδευτικό, καθώς και στις βιβλιοθήκες των σχολείων τους. Το εκπαιδευτικό αυτό υλικό είναι πολύ χρήσιμο για τους διδάσκοντες εικαστικούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.