Έκθεση έργων των εικαστικών εκπαιδευτικών Ηπείρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης»

Η Δημοτική πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης» θα φιλοξενήσει στο χώρο της από 14 έως 31 Μαΐου 2019  την έκθεση «οι Καλλιτέχνες Εκπαιδευτικοί δημιουργούν» .

Η έκθεση γίνεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης ομαδικών εκθέσεων από την Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων την Άνοιξη 2019 σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Άρτα, Κρήτη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών-καλλιτεχνών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κάθε περιοχής.

Κάτω από αυτό το γενικό τίτλο «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν» σκοπός και στόχος των εκθέσεων είναι να ανοίξει ένας επιπλέον δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών, μαθητών και κοινωνίας.

Σε εποχές ιδιαιτέρως δύσκολες και απαιτητικές οι εικαστικοί εκπαιδευτικοί παράλληλα με το εκπαιδευτικό τους έργο, παραμένουν ενεργοί ως καλλιτέχνες – δημιουργοί και εκφράζονται με αισιοδοξία, ελπίδα, αγάπη. Επιλέγουν τη δημιουργική διέξοδο ως απάντηση στην κοινωνική κρίση, μέσα από τις απεριόριστες εικαστικές προτάσεις και υλικοτεχνικές δυνατότητες. Οι Εικαστικοί εκπαιδευτικοί εκφράζονται, με ελευθερία, ευαισθησία, δύναμη, συναισθήματα, χρώματα, φώς για ένα καλλίτερο μέλλον, για τα παιδιά μας και την κοινωνία μας

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί:

Άρτα: Κατερίνα Ασλανίδου, Ευάγγελος Μπόμπορης, Αλέξανδρος Τσιούρης, Δημήτρης Τσιρογιάννης, Μανώλης Φραγγίδης, Γιώργος  Χαλάστρας

Γιάννενα Ελευθερία Βέργου, Γιάννης Ζωγάκης, Παναγιώτης Κρομμύδας, Ευάγγελος Κωστούλας, Σπύρος Λισγάρας, Λένα Ναυροζόγλου, Χαραλαμπία Πέττα, Οδυσσέας Σέλιος, Αγαθή Σιόλου, Μαρία Τάσιου, Έλσα  Τάτση . Πρέβεζα:  Ελένη Τσίκα

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και θα είναι ανοιχτή προς επίσκεψη κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Πινακοθήκης. Στο χώρο της Πινακοθήκης θα πραγματοποιηθούν  παρουσιάσεις, ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 8.00 μ.μ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.