Έκβαση παράνομης προϋπηρεσίας σε θέση Εικαστικού στην ΑΕΑΘ

Το δρόμο της δικαιοσύνης πήρε το θέμα που απασχόλησε την Ένωσή μας για τρία χρόνια, σχετικά με την παράνομη προϋπηρεσία της θεολόγου εκπαιδευτικού σε θέση εικαστικού, στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης.

Έπειτα από ενέργειες – καταγγελίες της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων, από τον Φεβρουάριο 2017 προς κάθε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, προς τον Πρόεδρο του Α.Ε.Σ. και προς τα ΜΜΕ,
το Υπουργείο Παιδείας ακολούθησε το δρόμο της δικαιοσύνης.
Τη Δευτέρα 12 Μάρτη 2018 10πμ, κλήθηκε η πρόεδρος της Ένωσης να καταθέσει ως μάρτυρας στο Πταισματοδικείο Αθηνών. Το αίτημα-καταγγελία της Ένωσης προς το Υπουργείο στις 30/11/2017 ήταν η ανάκληση της παράνομης προϋπηρεσίας της, στο οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει: “Η εν λόγω εκπαιδευτικός λάμβανε απόσπαση, τα τελευταία 6 έτη (2010 – 2016), στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης (ΑΕΑΘ), από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως Θεολόγος με απόφαση του ΚΥΣΔΕ του Υπουργείου Παιδείας. Στη συνέχεια όμως εν αγνεία του ΚΥΣΔΕ και του Υπουργείου Παιδείας, αλλά εν γνώσει του Ανώτατου Εκκλησιαστικού Συμβουλίου των Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, της ανατίθεντο από την ΑΕΑΘ η διδασκαλία Αγιογραφίας και άλλων γνωστικών αντικειμένων του κλάδου ΠΕ08. Ας ληφθεί υπ’ όψιν ότι δεν είναι κάτοχος πτυχίου Σχολής Καλών Τεχνών.

Μόνο το φετινό σχολικό έτος 2017-18, υπό την πίεση της Ένωσής μας, δεν εγκρίθηκε η απόσπασή της στην ΑΕΑΘ.
Επειδή καμία νομιμότητα δεν ενέχει η διδασκαλία εικαστικών γνωστικών αντικειμένων από θεολόγο εκπαιδευτικό και επειδή οφείλουμε να διαφυλάξουμε τα κατοχυρωμένα επιστημονικά και επαγγελματικά δικαιώματα του κλάδου ΠΕ08,
Αιτούμαστε την ανάκληση της παράνομης εξαετούς προϋπηρεσίας της για τη διδασκαλία γνωστικών αντικειμένων που δεν συνάδουν με το πτυχίο το οποίο κατέχει. Εκφράζουμε δε, έντονα την ανησυχία μας μετά από τη σωρεία των παρανομιών, για πιθανές επόμενες παράνομες ενέργειες.

Αναμένοντας για την έννομη υποστήριξη του κλάδου μας, είμαστε στη διάθεσή σας για έγγραφα σχετικά με το θέμα, που διαθέτουμε στο αρχείο μας”.
———————————————
Παραθέτουμε σχετικές δημοσιεύσεις:
Καταγγελία για διδασκαλία εικαστικών από Θεολόγο στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Σχολή Θεσσαλονίκης
Η παραδοχή της κατ’ εξακολούθηση παρανομίας, δε συνιστά μη παρανομία
Σκανδαλώδης παρανομία στην Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.