Ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ενάντια στην έξωση των μαθημάτων Τέχνης από το Λύκειο.

Σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου 2021 μετά από τρεις αναβολές λόγω πανδημίας επιτέλους εκδικάστηκε η αίτηση ακύρωσης της Ένωσης, ενάντια στην Υπουργική Απόφαση που καταργεί την Τέχνη από το Λύκειο.

Από το πρωί προετοιμάστηκε ο εξωτερικός χώρος του ΣτΕ, για να υποδεχτούμε τους δικαστές και τους συναδέλφους που προσήλθαν στη συγκέντρωση.
Η τρίωρη στάση που κήρυξαν η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ βοήθησε ώστε να συγκεντρωθούν αρκετοί εικαστικοί εκπαιδευτικοί, θα μπορούσαν ωστόσο να είναι περισσότεροι!
Μέσα στο χώρο δεν επιτράπηκε να μπει άλλος, εκτός από τους εκπροσώπους των δύο φορέων που είχαμε καταθέσει την αίτηση ακύρωσης, δηλαδή η Ένωσή μας και το ΕΕΤΕ χωρίς δικαίωμα λόγου.
Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε κατά τις 12:00. Η προετοιμασία με τα ατράνταχτα έγγραφα στοιχεία που κατατέθηκαν αλλά και η εκπροσώπηση από το δικηγόρο μας ήταν εξαιρετική. Η ομιλία του ήταν ουσιαστική και βασίστηκε στην καταστροφή που προκαλείται στην εκπαίδευση με την έξωση της Τέχνης από το Λύκειο, και στην αναγκαιότητα της επαναφοράς του μαθήματος.
Αναφέρθηκε στο ρόλο του ΙΕΠ καθώς και στην προχειρότητα με την οποία το Υπουργείο προσπάθησε να καλύψει την απουσία του μαθήματος, βάζοντάς το σαν ενισχυτική διδασκαλία εκτός ωρολογίου προγράμματος.
Από την εισηγήτρια του ΥΠΑΙΘ, επαναλήφθηκαν τα ίδια γνωστά επιχειρήματά τους, ότι το μάθημα καταργήθηκε γιατί το επέλεγαν λίγοι, ότι προτείνουν σε αντικατάσταση την ενισχυτική και τέλος είπε ότι οι δύο φορείς δεν έχουν έννομο συμφέρον να εκπροσωπούν την υπόθεση. Οι ίδιοι οι δικαστές της απάντησαν ότι αυτό δεν ισχύει.
Παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τα λεγόμενα του δικηγόρου, τα οποία και ένας άσχετος άνθρωπος να άκουγε, θα παραδεχόταν το δίκαιο της υπόθεσης.
Εμείς πάντα διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας και θα σας κρατούμε ενήμερους για οποιαδήποτε εξέλιξη. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του δικηγόρου η απόφαση θα ανακοινωθεί περίπου σε ένα μήνα.
Ωστόσο αναζητούμε άμεσα γονείς που το παιδί τους θα δώσει εξετάσεις στο Σχέδιο αυτή τη χρονιά. Εάν γνωρίζετε παρακαλούμε να μας φέρετε σε επικοινωνία με τον γονέα, ώστε να προσθέσουμε πιο συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, από αυτούς που άμεσα θίγονται και έχουν έννομο συμφέρον.
Στη συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, και της ΑΣΓΜΕ
Αγαπητοί συνάδελφοι ευχαριστούμε θερμά όσους άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ένωσης για οικονομική στήριξη αυτού του δικαστικού αγώνα.
Σταθερά συνεχίζουμε και ζητούμε να είσαστε συντονισμένοι μαζί μας από τις ενημερώσεις που θα γίνονται.
————————————–
Για το Δ.Σ. της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων
Η Πρόεδρος: Ζ. Χατζή, Η Γραμματέας: Ν. Παληοκώστα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.