Κάλεσμα της Ένωσης Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων σε κινητοποιήσεις

Αγαπητοί συνάδελφοι

Σας καλούμε στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο, τόσο για την αξιολόγηση, όσο και για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας, σε συνεργασία με φορείς Παιδείας και Πολιτισμού!

Α. ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ στην ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ και ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

* Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, πρωί ώρα 10:30

ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ: ΚΟΡΑΗ ΚΑΙ ΣΤΑΔΙΟΥ

Β. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την ίδια ημέρα:

* Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, απόγευμα ώρα 5μμ

ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, όπου θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός.

ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ για ΣΥΝΕΧΙΣΗ – ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ του ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!!!

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ – ΤΕΧΝΗΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

 

Συνεχίζουμε! τις κινητοποιήσεις κλιμακώνοντας τον αγώνα μας για την προάσπιση του Πολιτισμού!

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 Φεβρουαρίου, στις 5 μμ., διαδηλώνουμε στην Αθήνα έξω από το ΕΘΝΙΚΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, όπου θα βρίσκεται ο Πρωθυπουργός. Ενώνουμε τις φωνές μας με όλους όσοι αγωνίζονται για τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ και τα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο των ΤΕΧΝΩΝ, της ΠΑΙΔΕΙΑΣ, του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

Καλούμε από την πλευρά μας τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς, όλους τους αγωνιζόμενους κλάδους και όλο τον κόσμο του πολιτισμού σε ΚΟΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ για την υπεράσπιση του πολιτισμού και των εργαζομένων του.

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων (ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ.) χαιρετίζει τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες που πραγματοποιήθηκαν στις μεγάλες πόλεις της χώρας, τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης στη Βουλή του νομοσχεδίου μετατροπής των μεγαλύτερων και πλέον εμβληματικών Μουσείων της χώρας σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Η αντι-πολιτιστική πολιτική της κυβέρνησης ενώνει στους δρόμους όλες τις ειδικότητες (και) στον χώρο του Πολιτισμού, ο οποίος δέχεται συνεχείς επιθέσεις ιδιωτικοποίησης – εμπορευματοποίησης – τουριστικοποίησης – εργολαβοποίησης. Ταυτόχρονα διαδοχικά είναι τα χτυπήματα στα δικαιώματα των εργαζομένων στο χώρο του Πολιτισμού.

  • Η κυβέρνηση, καταργεί το μάθημα των Εικαστικών από το Λύκειο, για να κάνει χώρο στα μαθήματα cheerleading και ιδιωτικά φροντιστήρια!
  • Υποβαθμίζει τα πτυχία των καλλιτεχνών (απόφοιτοι δραματικών σχολών, ωδείων, κινηματογραφικών σχολών και σχολών χορού) στο επίπεδο Λυκείου, στρώνοντας το έδαφος στα ιδιωτικά κολέγια!
  • Νομοθετεί τον μακροχρόνιο δανεισμό (για μισό αιώνα) αρχαιοτήτων σε Μουσεία και Συλλογές του εξωτερικού, νομιμοποιεί την αρχαιοκαπηλία, επαναπατρίζει αρχαία ειδώλια στη …Νέα Υόρκη, μετατρέπει τα κρατικά μουσεία σε Νομικά Πρόσωπα, φέρνοντας τον Πολιτισμό, ένα δημόσιο αγαθό, στη σφαίρα και την αισθητική των ιδιωτών.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ!!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.