Μεγάλη επιτυχία των ομαδικών εκθέσεων 2018 με θέμα Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας

Τέλος Ιουνίου 2018, κλείνουν τα σχολεία και έκλεισε και η τελευταία από τις ομαδικές μαθητικές εκθέσεις μας στην Αθήνα με θέμα «Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας».

Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί οι στόχοι που θέσαμε από την αρχή του σχολικού έτους στο Συνέδριο της Ένωσης επιτεύχθηκαν:
Το θέμα που επιλέχτηκε “Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας” αυτή τη χρονιά με αφορμή τα περιβαλλοντικά προβλήματα, ατυχήματα και καταστροφές, μας έδωσε την ευκαιρία προβληματισμού για την ατομική μας συμβολή και ευθύνη.
Μέσα από τα σεμινάρια της Ένωσης, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καταθέσαμε τις σκέψεις μας, τη θέση και τη στάση μας και τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος να αποτρέψει κάθε οικολογική καταστροφή στο άμεσο μέλλον.
Μέσα από τα εργαστήρια ανταλλάξαμε ιδέες για τη διδασκαλία στα σχολεία.
Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν χρώματα και υφές, σε δύο και τρείς διαστάσεις, να δημιουργήσουν συνθέσεις που θα στηρίζονται σε ρεαλιστικές ή και φανταστικές συνθέσεις με τη χρήση ευτελών, ανακυκλούμενων υλικών, με κολάζ, με μικρά ή μεγάλα γλυπτά, με ατομικές αλλά  και ομαδικές εργασίες, πάντα με άξονα τη δημιουργική φαντασία, τις δεξιότητες, την αισθητική και τις ατομικές επιλογές τους.


Στη διαδικασία δημιουργίας έργων με αυτό το θέμα συμμετείχαν 180 σχολεία και 120 εικαστικοί εκπαιδευτικοί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Αυτό έθεσε σε ενεργητική συμμετοχή τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς και δημιουργήθηκαν ομάδες εργασίας με πρωταρχικό στόχο της Ένωσης την αποκέντρωση αυτών των δράσεων.

Με τη δημοσιοποίηση των εκθέσεων σε γονείς, εκπαιδευτικούς και κοινό επιδιώκουμε να γίνει γνωστή η δουλειά των εικαστικών εκπαιδευτικών στα σχολεία, μια δουλειά που τόσα χρόνια γίνεται αθόρυβα στα σχολεία με κόπο και τις περισσότερες φορές χωρίς εργαστήρια που είναι τόσο απαραίτητα για τη λειτουργία του μαθήματος.
Συγκεκριμένα:
έκθεση στη Χίο, Αναδημιουργώ ΑνακυκλώνονταςΧΙΟΣ, Οθωμανικό Λουτρό Κάστρου Χίου 19-31 Μαΐου 2018
Την ομαδική μαθητική έκθεση στη Χίο διοργάνωσαν έξι εικαστικοί εκπαιδευτικοί και συμμετείχαν 13 σχολεία από 19 Μαΐου έως 10 Ιουνίου 2018. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Οθωμανικό Λουτρό Κάστρου Χίου.
Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης ήταν η Μαρία Μηλιώτη.

ΠΑΤΡΑ, Αγορά Αργύρη 30 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2018
Η Ένωση σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας διοργάνωσαν την ομαδική μαθητική έκθεση στην Αγορά Αργύρη στην Πάτρα, από 31 Μαΐου έως 17 Ιουνίου 2018.
Στην έκθεση συμμετείχαν 30 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 50 σχολεία στα οποία διδάσκουν.
Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης ήταν η Χρυσάνθη Βανταράκη

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών 4-17 Ιουνίου 2018
Η ομαδική μαθητική έκθεση Β. Ελλάδας πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στην Πινακοθήκη της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Σε αυτήν συμμετείχαν 50 σχολεία και 36 εικαστικοί εκπαιδευτικοί. Η διάρκεια της έκθεσης ήταν από 4-17 Ιουνίου 2018.
Η ομάδα διεκπεραίωσης της έκθεσης ήταν: Γεώργιος Αλεξάκης, Θεοδώρα Κλειτσάκη, Δέσποινα Κυραντζή, Δημήτρης Παππούς, Παναγιώτα Παρδαβέλα, Χρυσή Τομπά, Ελένη Φώτογλου. Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης ήταν η Εύη Αϊδονίδου

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας «Μαρία Κάλλας» 25-26 Ιουνίου 2018
Η Ένωσή μας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης και το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων ΔΕ Μεσσηνίας και τη Δ/νση Π/θμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, διοργάνωσε ομαδική έκθεση μαθητών με τη συμμετοχή 10 σχολείων και 7 εικαστικών εκπαιδευτικών με θέμα «Αναδημιουργώ Ανακυκλώνοντας».
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 25 και Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας παράλληλα με τις τελικές μουσικές εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου.
Συντονίστρια διοργάνωσης της έκθεσης ήταν η Γιούλα Παπαδοπούλου, η οποία είναι και η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

ΑΘΗΝΑ Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Θησείο, Αθήνα 20- 30 Ιουνίου 2018
Η Ομαδική έκθεση μαθητών Αττικής πραγματοποιήθηκε και αυτή για τρίτη συνεχή χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από 20- 30 Ιουνίου 2018.
Σε αυτήν συμμετείχαν 37 εικαστικοί εκπαιδευτικοί και 55 Σχολεία της Αττικής. Η ομάδα διεκπεραίωσης της έκθεσης ήταν: Κώστας Ευαγγελίου, Αργυρώ Βασιλάκου, Βούλα Ευθυμίου, Τζούλια Εφετζή, Νότα Παληοκώστα, Μανώλης Τσαγκαράκης, Φοίβος Σοφικίτης, Ζωή Χατζή.

 

Δημόσια προβολή στην τηλεόραση πήραν οι δύο εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη από τη TV100 και στην Αθήνα από την ΕΡΤ1 στην εκπομπή «Άλλη διάσταση».

Δείτε εδώ το βίντεο της ΕΡΤ

παρακολουθείστε το βίντεο από την έκθεση στη Θεσσαλονίκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.