Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν, ομαδικές εκθέσεις εικαστικών εκπαιδευτικών σε πόλεις της Ελλάδας

Η πρόσκληση της Ένωσής μας προς τα μέλη της για διοργάνωση ομαδικών εκθέσεων εικαστικών εκπαιδευτικών σε πόλεις της Ελλάδας την άνοιξη αυτής της σχολικής χρονιάς 2019, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.Σημειώνουμε ότι για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου Β. Ελλάδας και αυτή τη χρονιά δυσκολευτήκαμε να βρούμε χώρο αν και ξεκινήσαμε την αναζήτηση από τον Σεπτέμβριο. Καταλήξαμε για δεύτερη χρονιά στο Μουσικό Σχολείο Πυλαίας, το οποίο είχε πολύ λίγες ημερομηνίες ανοιχτές και μας έδωσε τη Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Μαΐου 2019, δηλαδή αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα.Έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο Παιδείας άδεια των εικαστικών ΠΕ08 για τις ημέρες αυτές. (Πατήστε εδώ για την έγκριση του Υπουργείου)

Στη διάρκεια του σεμιναρίου θα υπάρξει η δυνατότητα της συζήτησης γύρω από τα διαδικαστικά της έκθεσης, θα πλαισιωθεί η επιτροπή από συναδέλφους που επιθυμούν, ώστε να καθοριστούν και άλλες λεπτομέρειες (παράδοση των έργων, στήσιμο της έκθεσης, τα εγκαίνια, ωράρια επίσκεψης κλπ). Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά το σεμινάριο.

Σχετικά με τις ομαδικές εκθέσεις υπό τον τίτλο «Οι καλλιτέχνες εκπαιδευτικοί δημιουργούν», θα δώσουμε την ευκαιρία στους μαθητές και τους καθηγητές να επικοινωνήσουν με βάση τις δημιουργίες των εκπαιδευτικών τέχνης. Το θέμα των έργων με τα οποία θα συμμετέχουν τα μέλη της Ένωσης είναι ελεύθερο, καθώς επίσης και τα υλικά. Οι διαστάσεις των έργων θα καθοριστούν μετά τη συγκέντρωση του αριθμού συμμετεχόντων σε κάθε περιοχή.

Μέχρι τώρα έχουν βρεθεί χώροι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα και Άρτα για τον Απρίλιο και Μάιο 2019  και περιμένουμε την ανταπόκριση από Πάτρα, Λάρισα, Κρήτη. Αναλυτικά τα μέχρι τώρα δεδομένα:

Η συγκέντρωση συμμετοχών θα γίνεται και από τους συντονιστές κατά περιοχή, που είναι σε άμεση επικοινωνία με την Ένωση. Ωστόσο αναμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής από όλες τις περιοχές, μέχρι τις 20 Απριλίου 2019 και στο mail της Ένωσης enosieem@gmail.com

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ , Γαλλικό Ινστιτούτο , 16 Μαΐου – 9 Ιουνίου 2019

Η ομαδική έκθεση μελών της Ένωσης Β. Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη. Ο χώρος παραχωρείται  από 16 Μαΐου μέχρι 9 Ιουνίου 2019. Προκειμένου να δούμε τον αριθμό και τις διαστάσεις των έργων με τα οποία θα γίνει η συμμετοχή στην έκθεση, ζητούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι 20 Απριλίου 2019 στο mail της Ένωσης enosieem@gmail.com.

Υπεύθυνη συντονισμού για τη διεκπεραίωση της έκθεσης είναι η Εύη Αϊδονίδου  (e.aidonidou[at]yahoo.gr)

ΑΘΗΝΑ, Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» Θησείο,  13- 31 Μαΐου 2019

Η Ομαδική έκθεση εικαστικών εκπαιδευτικών Αττικής θα πραγματοποιηθεί  στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» από 13- 31 Μαΐου 2019

Με δεδομένο το χώρο που μας παραχωρείται τα τελευταία χρόνια από το Δήμο Αθήνας, που είναι το ισόγειο του Πολιτιστικού Κέντρου και με δεδομένο τον προβλεπόμενο μεγάλο αριθμό συμμετοχής των μελών μας, το ΔΣ της Ένωσης προτείνει να δοθεί ένα έργο από τον κάθε ένα μικρών διαστάσεων που δεν θα ξεπερνά τα 50 εκ. πλάτος. Για όσους θα  συμμετέχουν με γλυπτό, θα πρέπει να φροντίσουν και για τη βάση του.

Για να έχουμε έγκαιρα εικόνα, παρακαλούμε να μας δηλώσετε τη συμμετοχή σας μέχρι 20 Απριλίου 2019 στο mail της Ένωσης enosieem@gmail.com. Για τη διεκπεραίωση αυτής της έκθεσης είναι υπεύθυνο το ΔΣ της Ένωσης.

ΗΠΕΙΡΟΣ , Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γιάννης Μόραλης» Απρίλιος έως 31 Μαΐου 2019

Για τους εικαστικούς εκπαιδευτικούς της Ηπείρου παραχωρείται η Δημοτική Πινακοθήκη της Άρτας «Γιάννης Μόραλης» η οποία διαθέτει δυο ορόφους με αίθουσες από 52 τ.μ. έκαστη. Η έναρξη της έκθεση πιθανά να γίνει πριν τις γιορτές του Πάσχα.

Παρακαλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, από όλη την Ήπειρο (Γιάννενα, Άρτα, Ηγουμενίτσα κλπ) στους συντονιστές και στο mail της Ένωσης enosieem@gmail.com

Υπεύθυνοι συντονισμού για τη διεκπεραίωση της έκθεσης είναι οι:Κατερίνα Ασλανίδου στην Άρτα, επικοινωνία: aslankatrin[at]gmail.com και Γιάννης Ζωγάκης στα Γιάννενα, επικοινωνία: yanniszogakis[at]gmail.com

ΚΑΛΑΜΑΤΑ, Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου  Καλαμάτας , Αίθουσα Α. ΤΑΣΣΟΣ – Μάιος 2019

Στην Καλαμάτα η Ένωσή μας συνεργάζεται με τη Δημοτική Πινακοθήκη «Α. Τάσσος» η οποία στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο νεοκλασικό κτίριο και θα φιλοξενήσει την έκθεση. Για την έκθεση των εικαστικών εκπαιδευτικών της περιοχής προσανατολίζονται, χωρίς να έχει καθοριστεί η ημερομηνία ακόμα, να γίνει τον Μάιο 2019. Για την ανεύρεση του χώρου κινήθηκαν οι συνάδελφοι Γιούλα Παπαδοπούλου και Μαργαρίτα Σταυράκη. Την επιμέλεια και το στήσιμο της έκθεσης αναλαμβάνει η ίδια η  Πινακοθήκη.

Για τη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας υπεύθυνος είναι: Παναγιώτης Λαμπρινίδης, εικαστικός εκπαιδευτικός. Επικοινωνία:  box[at]otenet.gr

ΠΑΤΡΑ

Η Ένωση σε συνεργασία με την Ένωση Εικαστικών Πάτρας θα διοργανώσει την ομαδική έκθεση εικαστικών εκπαιδευτικών στην Πάτρα, την Άνοιξη 2019. Η ημερομηνία θα καθοριστεί μετά την ανεύρεση του χώρου που αναζητείται. Συντονίστρια της διοργάνωσης της έκθεσης είναι η συνάδελφος: Χρυσάνθη Βανταράκη.επικοινωνία: nikolaidisxb[at]yahoo.gr

ΛΑΡΙΣΑ

Η Ένωση σε συνεργασία με το Σωματείο Εικαστικών Λάρισας θα διοργανώσει την ομαδική έκθεση εικαστικών εκπαιδευτικών Θεσσαλίας, την Άνοιξη 2019. Η ημερομηνία θα καθοριστεί μετά την ανεύρεση του χώρου που αναζητείται.

Υπεύθυνοι συντονισμού για τη διεκπεραίωση της έκθεσης είναι οι: Ευτυχία Λάνταβου, land248[at]gmail.com και Σωματείο Εικαστικών Λάρισας artsom.lar8[at]gmail.com

ΚΡΗΤΗ

Την προσπάθεια για ανεύρεση χώρου και συντονισμό των εικαστικών εκπαιδευτικών της Κρήτης, ανέλαβε η συνάδελφος εικαστικός εκπαιδευτικός και ενεργό μέλος της Ένωσης αλλά και Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ08 της περιοχής, Σοφία Χαϊτά. Επικοινωνία: socha72[at]hotmail.com, socha[at]sch.gr

Σημείωση: Η συγκέντρωση συμμετοχών θα γίνεται και από τους συντονιστές κατά περιοχή, που θα είναι σε άμεση επικοινωνία με την Ένωση.

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.